Vizită în premieră la Universitatea ”Valahia”: Ambasadorul Vietnamului dorește extinderea cooperării cu instituția de învățământ superior de la Târgoviște

20

Ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam în România, în prima sa vizită la Universitatea „Valahia” din Târgoviște Excelența Sa, domnul Dang Tran Phong, a fost întâmpinat de rectorul universității, conf.univ.dr. Călin Oros, alături de președintele Senatului universitar, prof.univ.dr. Constantin Pehoiu, prorectorii universității și membrii Consiliului de Administrație.

În cadrul întâlnirii au avut loc conversații referitoare la viitoare colaborări între universitatea târgovișteană și universități din Republica Socialistă Vietnam. Discuțiile au fost urmate de prezentarea procesului educațional și de formare a sudenților de către prorectorul pentru învățământ și asigurarea calității, conf.univ.dr. Laura Gorghiu.

Prorectorul responsabil cu probleme sociale și studențești, conf. univ. dr. Ioan Corneliu Sălișteanu, a vorbit despre activitatea din domeniul cercetării și inovării, despre buna colaborare cu administrația locală și județeană, dar și despre colaborări cu firme de renume: Arctic, Renault, Schneider, IBM, Claunic, Sistem Euroteh.

Conf.univ.dr. Cristina Ștefan, prorectorului responsabil cu dezvoltarea instituțională și relații internaționale, a discutat despre acordurile Erasmus și despre cooperările Universității „Valahia” cu universități din afara țării.

Excelența Sa, domnul Dang Tran Phong a exprimat disponibilitatea Vietnamului de a extinde cooperarea cu Universitatea „Valahia”, considerând că este o universitate tânără, cu mai multă energie.

Agenda întâlnirii a inclus și vizitarea Institutului de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară al Universității „Valahia”.