Spitalul Județean de Urgență Târgoviște: Aso Cromsteel a donat aparatură de peste 100.000 euro

134

„Este o sponsorizare fără precedent în istoria spitalului, cu o valoare deosebit de mare, noi nu am primit direct banii, ci aparatura, care a fost distribuită deja în diverse secții ale spitalului, în funcție de necesar”.

Declarația aparține managerului Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu, și a fost făcută joi, 11 iulie, la conferința de presă organizată cu scopul de a se face cunoscută donația în aparatură a firmei SC Aso Cromsteel din Târgoviște.

De la stânga la dreapta: dr. Elena Firoiu – purtător de cuvânt SJU,
Alin Manole – vicepreședinte CJD, Radu Ungureanu – directorul Aso Cromsteel,
Cristian Stan – primarul Târgoviștei, Alexandru Oprea – președintele CJD,
Luciana Cristea – vicepreședinte CJD, dr. Claudiu Dumitrescu – managerul SJU

Societatea particulară a achiziționat și donat spitalului, după o consultare în prealabil cu managerul acestuia, aparatură medicală în valoare totală de 516.077,61 lei, și anume: un ecograf multidisciplinar în configurație cu 2 sonde, un ecograf portabil în configurație cu 2 sonde, o sondă ecografică pentru glanda tiroidă, 10 monitoare funcții vitale, 8 electrocardiografe, un aparat electroterapie, un aparat laser terapeutic, un aparat electroterapie cu vacuum, un aparat terapie combinată electroterapie – laser și un aparat TECAR.

Directorul SC Aso Cromsteel SA Târgoviște, Radu Ungureanu, a precizat: „Aș vrea să le mulțumesc și eu autorităților deoarece s-au implicat în acest proiect, ca parte din programul de responsabilitate socială. Aso Cromsteel a gândit această sponsorizare tocmai pentru a ajuta comunitatea unde își desfășoară activitatea. (…) Întrucât ne desfășurăm activitatea aici, acesta este locul unde vrem să investim. (…) Managerul spitalului ne-a dat o listă cu necesitățile spitalului. Sperăm ca toți oamenii din Târgoviște și din întreg județul Dâmbovița să beneficieze de această aparatură.”

Cu o producție lunară de aproape 4000 de tone de bare cromate și 800 de tone de tuburi răsucite și rotative, Aso Cromsteel este unul dintre principalii producători europeni în industria hidraulică și în industria mișcărilor liniare.