Târgoviște: Platoul Prefecturii, la prima modernizare de amploare

641

Piața Tricolorului din Târgoviște, în sfârșit modernizată, după zeci de ani!

Platoul ”comunist” din fața sediului Prefecturii și al Consiliului Județean va fi transformat în totalitate în cadrul unui proiect de aproximativ 6 milioane de lei, proiect ce va dura 9 luni.

Investiția a fost aprobată în cadrul unei ședințe din iunie anul trecut a Consiliului Municipal Târgoviște. La acel moment, se spera ca lucrările să pornească pe finalul anului 2018.

Primarul municipiului, Daniel Cristian Stan, a declarat: ”Cea mai importantă piață publică din municipiu va face obiectul unui amplu proiect de reabilitare și modernizare, proiect care va transforma actualul platou din centrul orașului într-un spațiu urban deosebit, primitor și relaxant. Contractul de execuție este deja semnat, iar lucrările vor debuta săptămâna viitoare”.

Proiectul presupune, în linii mari, realizarea unui paviment din granit, durabil, ușor de întreținut, amplasarea de mobilier urban nou, inclusiv a mai multor fântâni arteziene, realizarea unui iluminat general și ornamental cu elemente moderne și economice, refacerea traseelor instalațiilor edilitare electrice, a celor de apă și canalizare, realizarea unor spații verzi care să îmbunătățească calitatea spațiului civic – a precizat primarul Târgoviștei.

Durata investiției este de 9 luni, începând cu data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

De-a lungul timpului, pe ici, pe colo, Piața centrală a mai fost cârpită și reparată, dar niciodată supusă unui proiect important cap-coadă.