Târgoviște: Festivalul Concurs Național ”Ion Dolănescu”, pregătiri pentru o nouă ediție

371

În perioada 20-22 septembrie, la Târgoviște, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, alături de Primăria Târgoviște și Fundația Culturală Ion Dolănescu, va organiza o nouă ediție, a șasea, a Festivalului – Concurs Național ”Ion Dolănescu”.

Finanțat de Ministerul Culturii, Festivalul are ca obiective: cinstirea memoriei ilustrului artist Ion Dolănescu; împlinirea unei datorii sacre pentru valorificarea unui gen artistic peren, păstrat la loc de cinste în cultura şi sufletul tuturor românilor; preţuirea şi omagierea oamenilor de valoare ai genului; încurajarea artiştilor amatori şi a soliştilor vocali de pretutindeni, chiar şi din cadrul comunităţilor româneşti de dincolo de graniţe.

Iniţiativa organizării la Târgovişte a unui festival al muzicii populare româneşti, în memoria marelui artist dâmbovițean Ion Dolănescu, reprezintă un omagiu pentru oamenii de valoare ai acestei ţări, dintre care se distinge și numele regretatului interpret de folclor, romanţe şi cântece de petrecere Ion Dolănescu.

Concursul este deschis artiştilor amatori, solişti vocali din ţară şi străinătate, interpreţi ai cântecului popular românesc, având vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani. Nu se admite participarea aceluiaşi interpret la mai mult de trei ediţii ale festivalului. În afara concurenţilor care au câştigat Marele Premiu şi care nu mai au dreptul să participe în concurs, câştigătorii celorlalte premii mai pot concura, cu condiţia să nu fi participat mai mult de două ori.

Totul despre participarea la festivalul de la Târgoviște, găsiți AICI.

Anul acesta, juriul va acorda următoarele premii:

Marele Premiu – Trofeul “Ion Dolănescu” – 2.500 lei

Premiul I – 2.000 lei

Premiul II – 1.500 lei

Premiul III – 1.000 lei