Târgoviște: O nouă zonă centrală va intra în reabilitare. Vezi foto

234

Târgoviștea, în continuă transformare, inclusiv în zona zero!

După ce au debutat lucrările de modernizare și reabilitare a Pieței Tricolorului, o altă veste bună a vizat proiectul ce privește transformarea Parcului Mitropoliei.

Acum, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat că săptămâna viitoare va fi lansată procedura de achiziție a lucrărilor în cadrul proiectului “Reabilitare și Modernizare Piața Revoluției”, proiect care va schimba din temelii întreagă zona pietonală care pornește de la Bulevardul Libertății, prin fața fostei cofetării “Casata”, către Primăria Târgoviște, precum și trotuarul din fața blocurilor C, până la sediul ITM Dâmbovița.

Iată câteva detalii oferite de edilul municipiului Târgoviște:

”În cadrul uneia dintre cele mai spectaculoase investiții de reabilitare implementate vreodată în Târgoviște, se prevede amenajarea unui spațiu pietonal și de petrecere a timpului liber, care va întregi modernizarea zonei centrale a municipiului Târgoviște.

În linii mari, vor fi realizate lucrări de desfacere integrală a pavimentului existent și de realizare a unui pavaj nou, diferențiat, în funcție de specificul suprafeței, se va instala mobilier urban modern (bănci cu copertină, rastel pentru biciclete, zonă de relaxare pentru grupuri, coșuri de gunoi selectiv, fântâni de băut apă), iluminatul exterior urmând a fi inclusiv încastrat în pavaj.

Totodată, se vor crea generoase spații verzi gazonate, vor fi plantați arbori și se vor realiza amenajări florale.

Vor fi refăcute toate reţele edilitare aferente pieţei (canalizare pluvială, alimentare cu apă – irigaţii spaţii verzi, fântână arteziană, hidranţi exteriori -, telecomunicaţii -spot wi-fi, muzică ambientală”.

La toate acestea se pot adăuga reabilitarea Pieței Mihai Viteazul, realizată anii trecuți, și viitoarele lucrări anunțate și pentru readucerea la viață a Cinematografului ”Independența”, situat tot în zona centrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.