Pucioasa: S-a redeschis Secția de Pediatrie. Beneficiari, 6000 de copii din nordul județului

99

După patru ani de așteptări, s-a redeschis Secția de Pediatrie a Spitalului Orășenesc de la Pucioasa.

Deservind nu numai orașul stațiune, ci și comunele limitrofe, practic întreaga zonă de nord a județului, Secția Pediatrie a putut fi redeschisă cu ajutorul unui sponsor generos – Heidelberg România – și cu implicarea financiară și logistică a conducerii Primăriei Pucioasa, dar și a conducerii unității medicale.

Secția este modernă și primitoare, tocmai pentru a ușura suferințele micuților care, din diverse motive de sănătate, vor ajunge aici.

”Mulțumesc celor de la Heidelberg România, fără de care nici nu îndrăzneam să sperăm la o asemenea realizare! Mulțumesc conducerii Spitalului Pucioasa pentru efortul imens, dar nevazut, precum și medicilor ce au acceptat această provocare!”, a declarat primarul de la Pucioasa, Constantin Ana.

În luna martie a acestui an, firma HeidelbergCement România a hotărât să se implice financiar pentru a ajuta la facilitarea accesului la servicii medicale pentru peste 6.000 de copii din zonă.

Suma investită de HeidelbergCement a fost de peste 240.000 de lei.

Spitalul Orășenesc Pucioasa deservește o populație de 60.000 de locuitori, atât din Pucioasa, cât și din Fieni și din comunele arondate, iar mai bine de 6.000 dintre aceștia sunt copii. În cei 4 ani de ”pauză” a Secției de Pediatrie, cei mici și părinții lor au fost nevoiți să se prezinte la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, timpul de așteptare, precum și distanța față de casă fiind bineînțeles impedimente.