Proiectul Civic Montan în Dâmbovița: După teoria despre munte, urmează practica în tabere

60

Consecventă obiectivelor sale pe termen lung, Asociația Chindia Jurasic Park, în parteneriat cu Asociația Ecologică Floare de Colț, derulează în perioada 1 septembrie– 30 noiembrie, cu finanțare parțială din partea Consiliului Județean Dâmbovița, proiectul „CIVIC MONTAN”.

Acesta are ca scop atragerea elevilor şi profesorilor din Dâmboviţa în activităţi tematice educative, pentru creşterea gradului de informare şi sensibilizare asupra vieţii comunităţii şi dezvoltarea unei atitudini civice, în mediul montan.

Pentru atingerea obiectivelor proiectului, voluntarii asociației vor merge în mai multe școli dâmbovițene (minim 4) urmând să prezinte elevilor și cadrelor didactice (minim 200 de elevi şi 8 profesori) informații detaliate legate de echipamentul de munte, de pericole în munți, de echipament și tehnici de alpinism, de marcaje turistice, de orientare turistică etc. După această primă etapă de educație montană „teoretică”, derulată în perioada 1 septembrie – 7 noiembrie, cei mai activi și interesați elevi (72 de elevi, împreună cu 8 cadre didactice) vor „aplica” aceste cunoștințe teoretice în cadrul a două tabere care se vor desfășura în perioada 8-24 noiembrie (două weekend-uri , la tabăra Căprioara de pe valea submontană a Ialomiței.

După un început de an școlar cu noi provocări didactice, elevii dâmbovițeni vor avea ocazia de a învăța lucruri noi, practice, în mirificul peisaj al văii Ialomiței, îmbrăcată în culorile arămii ale toamnei.

Așteptăm invitații din toate colțurile județului, vom merge cu inima deschisă și cu tolba plină de imagini din taberele acestei veri.

Președinte ACJP, Nicolae Posta