Percheziții în Olanda și România, la domiciliile olandezului suspectat de uciderea micuței Mihaela Adriana din Dâmbovița

43

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a comunicat că, în cursul zilei de 24 septembrie 2019, în cauza privind uciderea minorei Mihaela-Adriana Fieraru, din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița, cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1, 2 și 3 lit. b Cod penal, agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 și 2 lit. c Cod penal, și omor calificat, prev. de art. 188-189 Cod penal., au fost efectuate percheziții domiciliare atât în Olanda, la domiciliul cetățeanului olandez vizat, cât și în România, la locuința temporară a acestuia.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale.

Având în vedere anumite informații false exprimate în spațiul social-media, Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele precizări: din actele de urmărire penală efectuate până în prezent în cauza privind uciderea Mihaelei-Adriana Fieraru nu au rezultat niciun fel de indicii privind implicarea partenerei cetățeanului olandez vizat de ancheta penală, parteneră ce locuiește în Olanda și care nu face obiectul cercetărilor.

Potrivit Agerpres, procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat marţi că olandezul a fost de cel puţin patru ori în România și există informaţii că acesta a acţionat în mai multe judeţe.

”În acest moment, nu ştim (dacă există şi alte victime – n.r.), dar trebuie să verificăm toate pistele. El a fost de cel puţin câteva ori în ţară. Noi ştim acum de patru, s-ar putea să fi fost de mai multe ori. (…) Nu ştim (dacă a avut complici – n.r.). Nu avem date la acest moment. El a fost în multe locuri din ţară „, a declarat procurorul general, citat de Agerpres.

Johannes Visscher, olandezul suspectat de uciderea micuței Mihaela-Adriana Fieraru din Dâmboviţa a murit în Olanda în urma unui accident rutier. El ar fi condus mașina cu viteză foarte mare, intrând intenționat într-un camion.

Şeful Poliţiei Române afirma luni că cetăţeanul olandez, principalul suspect în cazul uciderii fetiţei, era cunoscut în ţara sa că mai săvârşise infracţiuni de natură sexuală şi violenţă.

(sursa foto: Stirile Protv)