Premieră la Târgoviște: singurul spectacol studențesc care a trecut dincolo de granițele UNATC

89

Vineri, 4 octombrie, de la ora 19, o nouă premieră la Târgoviște!

”Îngrijitorul” după Harold Pinter, în regia lui Alexandru P. Rusu, este un spectacol despre supraviețuire într-o lume care a devenit de neînțeles, fără repere morale, în derivă și în care frica, dar în același timp și dorința de supraviețuire duc la izolare. A trăi a devenit a locui în propria casă, în singuratate și izolare. E oare suficient? Și ce se întâmplă când în această lume a ta mai intră cineva? Ce se întâmplă când faci un pas spre afară, căutând să fii tu și să te arăți sincer altcuiva, unui alt om?

În distribuție: Vlad Teodorov | Daniel Nuță | Iulian Burciu

„A fost un vis cumva, am vrut să fiu în același vis cu Pinter, visul de a ne reface ca oameni, de a reveni la bunătatea primară. Și atât”, spune regizorul Alexandru Rusu despre spectacolul său. Un spectacol curajos, făcut de oameni tineri, pe un subiect a cărei abordare tinzi să spui că cere o oarecare experiență. Dar lor nu le-a fost frică (deși vorbesc despre ea) acest spectacol fiind chiar examenul lor de absolvire a UNATC (pentru regizor – secția Regie Teatru, pentru actori – secția de actorie). Un spectacol al cărui traseu demonstrează că teatrul înseamnă căutare, perseverență și credință în propriul vis.

”Îngrijitorul” s-a jucat la UNATC ca spectacol de licență în iunie 2018, apoi in Micro-stagiunile stArtAct de la unteatru și ARCUB (august-septembrie), iar acum trece o nouă graniță, luîndu-și soarta în mâini la Teatrul de Artă.

Este singurul spectacol studențesc care a reușit să se joace în mai multe spații, nu doar cel al școlii, care merge mai departe devenind independent și care poate constitui un precedent pentru tinerii autori de teatru.

”Mergeți și vedeți spectacolul, mergeți să vedeți dacă personajele reușesc să trăiască așa cum trăiește spectacolul lor”, ne îndeamnă organizatorii.

(sursa foto: breaslaactorilor.ro)