Târgoviște: Invazie de ”tigri de platan”

789

Târgoviștenii cer măsuri împotriva agasanților ”tigri de platan”!

De câteva zile, târgoviștenii au observat milioane de ”musculițe” care au invadat orașul, nu numai în zonele cu verdeață.

Este vorba despre ”tigrul de platan”, o insectă care a dat anul acesta mari bătăi de cap cetățenilor din mai multe orașe.

„Tigrii platanului” sunt niște insecte foarte mici care afectează frunzele platanilor și uneori ale frasinului, a căror denumire științifică este Corythucha ciliata, specie originară din America de Nord.

Mai multe persoane au luat deja atitudine pe conturile de socializare și cer administrației să ia măsuri urgente împotriva invaziei acestor insecte considerate deosebit de agasante.

”Tigrii de platan” se ”lipesc” de haine sau piele, sunt atrași de orice culoare, dar în special de galben și alb. Pișcătura tigrului platanului este resimțită de om, dar leziunile nu sunt la fel de mari ca cele provocate de țânțari ori păianjeni, așa că spălarea cu apă și săpun a zonei înțepate sau aplicarea unui cubuleț de gheață sunt remediile care pot fi aplicate imediat.