Primăria Târgoviște a demarat acțiuni împotriva ”tigrilor de platani”. Dâmbovițenii în general se plâng de agasanta insectă

87

În urma numeroaselor sesizări privind disconfortul creat de insectele denumite ”tigri de platani”, Primăria Târgoviște a luat urgent măsuri și a demarat o acțiune nocturnă de combatere a acestora.

Primăria Municipiului Târgoviște, prin Direcția de Salubritate, a desfășurat în noaptea de luni spre marți (30 septembrie/1 octombrie) acțiuni de combatere a acestei agasante insect.

Acțiunea a pornit din Micro VI, zona Tudor Vladimirescu, iar potrivit primarului Daniel Cristian Stan, aceasta se va desfășura în toate cartierele orașului, în fiecare noapte, astfel încât să fie acoperite toate zonele.

ˮTigrul platanuluiˮ este o insectă care afectează frunzele platanului, uneori ale frasinului, se instalează pe partea interioară a frunzelor și se hrănește cu seva acestora.

Având în vedere că insecta afectează și omul prin înțepătură, se recomandă: purtarea de haine lejere care să acopere mâinile și picioarele în totalitate, cu scuturarea hainelor înainte de a intră în locuință, având în vedere că insectele se prind pe îmbrăcăminte; dacă ați fost înțepat, zona va fi spălată cu apă și săpun, iar pentru reducerea inflamației și diminuarea durerii, se va aplică un cub de gheață.

Dâmbovița RealityNews a semnalat invazia de ”tigri de platan”, însă în județ nu doar Primăria Târgoviște trebuie să ia măsuri. În general, oamenii s-au plâns de invazia acestor insecte aproape în tot județul.