Proiect la Moreni: Zonă de promenadă cu fonduri europene

190

La Moreni, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici şi documentaţia tehnică pentru proiectul intitulat „Îmbunătăţirea mediului urban prin reducerea emisiilor de carbon, modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona centrală a municipiului Moreni prin amenajare promenadă strada Căpitan Pantea Ion”, inclus în Strategia de dezvoltare durabilă a municipiului.

În zilele următoare, acesta va fi depus pentru finanţare din fonduri europene. Valoarea estimată este de 21.803.274 lei.

În cadrul proiectului se dorește amenajarea unei zone pietonale prin reconfigurarea şi amenajarea urbană pe strada Cpt. Pantea Ion (de la Poştă până la Piaţă) prin realizarea de alei pietonale, spaţii verzi, zone de loisir și locuri de parcare.

Totodată, se va realiza reamenajarea spaţiului adiacent promenadei pentru a fi asigurată legătura cu aceasta. De asemenea, vor fi prevăzute locuri de parcare atât pentru riverani, cât şi pentru vizitatori, spaţii verzi şi circulaţii auto care să asigure funcţionalitatea întregii zone.

Promenada va fi prevăzută cu amenajări pietonale cu mult spaţiu verde, prin reducerea la minim a circulaţiei autovehiculelor, pistă de biciclete, mobilier urban modern, iar iluminatul public va fi înlocuit şi configurat pentru a contribui la amenajarea peisageră. De asemenea, proiectul are în vedere amenajarea de parcări, platforme subterane de colectare a deşeurilor, plantarea de arbori şi arbuşti şi reconfigurarea spaţiilor verzi şi a aleilor din Parcul Central.

1 COMENTARIU

  1. sa fie zona de promenada in municipiul Moreni si pe malurile raului Cricovul Dulce, ar fi pitoresc… PITORÉSC, -EÁSCĂ, pitorești, adj. Care, prin așezare, aspect, formă, colorit, este potrivit pentru a deveni subiectul unei picturi; p. ext. care atrage atenția, care impresionează prin bogăția coloritului, varietatea formelor, prin originalitate etc.; plin de farmec, impresionant. ♦ Din it. pittoresco, fr. pittoresque.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.