Târgoviște: În câteva zile se reiau lucrările la șoseaua de centură. Cum se va lucra

188

Se reiau lucrările la șoseaua de centură a municipiului Târgoviște, de data asta uriașul proiect fiind împărțit pe loturi, pe care se va lucra în același timp.

La aproape un an de când lucrările au fost întrerupte de al ”n”-lea constructor, administrația municipală și cu cea județeană și-au dat mâna și au hotărât să se implice împreună în realizarea acestei șosele deosebit de importante pentru economia județului și a reședinței sale.

”Am semnat toate cele 5 contracte de execuție de lucrări care vizează modernizarea și reabilitarea drumului de centură. Noua strategie de contractare aplicată și împărțirea în 5 loturi a proiectului a fost determinată de necesitatea de a se lucra simultan, de către mai mulți constructori, astfel încât investiția să avanseze foarte rapid. Tot astăzi (n.n. 24 octombrie), am semnat și contractul de asociere dintre Municipiul Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița, asociere prin care Consiliul Județean Dâmbovița, reprezentat de către domnul președinte Alexandru Oprea, înțelegând importanța demersului nostru, contribuie cu suma de 3.000.000 lei la realizarea proiectului menționat (n.n. – acești bani vor fi folosiți pentru terminarea lucrărilor la podul de pe strada Petru Cercel, din zona viitorului mall)”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Termenele de execuție sunt cuprinse între 6 și 12 luni (cazul loturilor care cuprind pasaje și poduri rutiere), iar lucrările vor debuta în câteva zile.

În luna ianuarie a acestui an, primarul Daniel Cristian Stan declara că a fost dezamăgit de prestația unor constructori, în condițiile în care administrația municipală și-a îndeplinit obligațiile financiare.

Proiectul șoselei de centură a fost ”moștenit” cu grave probleme de la fostele administrații și nerezolvat în aproape 8 ani.

Pe șoseaua de centură, în urma unui număr de 4 licitații și 4 contracte de execuție, s-a reușit doar reabilitarea podului de la Valea Voievozilor, asfaltarea la două straturi a Bulevardelor Eroilor și Petru Cercel și, în unele locuri, reabilitarea trotuarelor.

Încă din luna ianuarie, primarul anunța că abordarea va fi alta și lucrarea uriașă va fi împărțită pe loturi, cu constructori diferiți, astfel încât, în paralel, să se lucreze pe mai multe ”fronturi”.