”Și eu sunt Blondie”: proiectul de voluntariat destinat micuților internați singuri. Cum te poți înscrie

284
sursa: Asociația Blondie

Proiect inedit și deosebit de valoros, promovat de Asociația Blondie.

„Și eu sunt Blondie” este programul care aduce voluntari instruiți alături de copiii internați singuri în maternități și secții de pediatrie.

Potrivit asociației, când este împreună cu un copil, voluntarul face ce ar face o mamă dacă ar fi acolo: îi vorbește, îl mângâie, îi spune povești, îl alintă, pe scurt îl iubește.

Cei care doresc să se înscrie o pot face completând formularul de la următorul link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScqTfEqx4E8LvBl889yFPYIFUzQLO4IRW_yW9hxoZV-yh5N2w/viewform?vc=0&c=0&w=1

Pot lua parte la proiect persoanele care au 16 ani împliniți, care – pentru siguranța copiilor pe care îi vor îngriji – vor avea nevoie de un document de la medicul de familie care să ateste că sunt apte pentru activitatea de voluntariat și câteva analize de bază, pe care va trebui să le repete din când în când.

”Copiii pentru care am creat acest program sunt copii care stau în spital pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă, fără părinți sau alți aparținători. De cele mai multe ori nu sunt copii abandonați. Motivele pentru care sunt, totuși, singuri în spital, pot fi legate de faptul că mai au frați acasă și mama nu îi poate lasă singuri. O să te rog să înțelegi că, de fiecare dată, este vorba despre o situație care trebuie tratată delicat, cu empatie și compasiune”, se precizează pe site-ul asociației.

Iată pașii pentru a participa la program:

1. Completarea formularului de înscriere (la link-ul menționat mai sus)

2. Începând cu 1 septembrie, vi se va propune o dată la care să vă cunoașteți cu reprezentanții asociației, să afle mai multe despre așteptările voastre și să vi se răspundă la întrebări.

3. Va urma o instruire împreună cu medicii din spitalele partenere din orașul voluntarilor. Cursul va cuprinde o parte teoretică și una practică, pe un simulator medical de neonatologie.

 4. După încheierea cursului se va semna un Contract de Voluntariat.

 „Activitatea ta, ca voluntar, îți va aduce multă emoție și multă responsabilitate. Vor fi momente în care îți va fi greu să fii acolo. Și vor fi momente în care îți va fi greu să pleci. Și pentru asta îți mulțumim”, este mesajul asociației Blondie.

(sursa și foto: asociatia-blondie.ro)