Iohannis și Dăncilă se pare că vor continua lupta pentru turul II la prezidențiale. Barna, optimist pentru rezultatul final

92

Exit-poll alegeri prezidențiale, 10 noiembrie 2019: Iohannis (PNL) și Viorica Dăncilă (PSD) sunt cei care, se pare, vor continua bătălia pentru președinția României în turul II, din 24 noiembrie.

Potrivit sondajului realizat la ieşirea de la urne de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie – IRES, candidatul PNL, preşedintele Klaus Iohannis, a obţinut 38,7% la alegerile prezidenţiale de duminică, reprezentantul PSD, Viorica Dăncilă, 22%, iar candidatul USR PLUS, Dan Barna, 16,1%.

Voturile din străinătate nu au fost luate în calcul în acest sondaj de opinie. Rezultatele finale vor fi prezentate zilele următoare.

Imediat după încheierea urnelor, Klaus Iohannis a declarat că va continua războiul cu PSD, iar Viorica Dăncilă a declarat că nu se teme de voturile din diaspora.

Dan Barna a declarat că rezultatele sunt încurajatoare și a mulțumit diasporei: ”Este un record istoric, fără precedent în diaspora”, a spus Dan Barna, declarându-se optimist pentru rezultatul final. ”Oamenii obișnuiți contează în politică și viitorul este al nostru. Vom construi pașii următori!”, a încheiat Barna.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat, la PRO TV, discursul lui Dan Barna, pe care îl consideră perdantul zilei de 10 noiembrie. CTP consideră că USR și PLUS trebuie să afle unde au greșit între lunile mai și noiembrie.