Târgoviște: poveste inedită de teatru 3D

64

Joi, 28 noiembrie, de la ora 12.00, poveste inedită de teatru 3D!

”Cernozaurii” – în regia lui Radu Dinulescu, grafica 3D stereoscopică: Armand Richelet Kleinberg, scenografia: Cristina Grigoraș Johnson, îi are în distribuție pe: Mihai Balaceanu, Cristian Olaru, Ana Maria Cucuta, Teodora Colţ.

Producția „Cernozaurii” reprezintă un tip de spectacol încă unic în lume, dar care și-a verificat valoarea artistică și comercială la public. Va cuprinde în estetica sa, pe lângă componenta teatrală, elemente de televiziune în direct (o mare parte din acțiune se petrece pe platourile unei televiziuni, iar filmările sunt transmise, în timp real, pe un ecran transparent), de proiecție stereoscopică de animație 3D (tot ceea ce ține de lumea fantastică a mutanților, cernozauri, se poate vedea cu ajutorul ochelarilor 3D activi), de teatru de obiecte (lumea reală este reprezentată cu ajutorul actorilor, iar lumea cernozaurilor este reprezentată prin păpuși pe masă și marionete de talie mijlocie, aproximativ 40 – 50 cm).

Păpușile și actorii evoluează atât în fața, cât și în spatele ecranului transparent de tip tul, tratat special pentru a permite proiecția stereoscopică. Această montare necesită o muncă de descoperire a unui limbaj nou, propriu unui nou tip de artă care combină teatrul cu imaginea 3D stereoscopică, precum și transmisia TV live.

Finanțarea AFCN a făcut posibilă punerea completă în scenă a ceea ce, la început, a reprezentat un atelier de lucru.

”Cernozaurii” este un spectacol de teatru 3D, recomandat începând cu vârsta de: 6+

(sursa și foto: Teatrul Tony Bulandra)