La Teatrul ”Tony Bulandra” Târgoviște: cel mai frumos spectacol al anului, cel al dăruirii

106
sursa: Teatrul Tony Bulandra

Doriți să fiți parte dintr-o poveste de compasiune și filantropie? Atunci, și în acest an, sunteți așteptați la teatru, tocmai pentru a fi schimbarea pe care vreţi să o vedeţi!

Vineri, 6 decembrie, de la ora 19.00, Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște va găzdui piesa ”Livada de vișini”.

Acest spectacol este caritabil și este dedicat Secției de Îngrijiri Paliative a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Toate încasările vor fi donate acestei secții care are nevoie de fonduri în permanenţă pentru ca suferinzii să aibă parte de cele mai bune condiţii.

Evenimentul are loc pentru al patrulea an consecutiv. Începând din 2016, Teatrul Tony Bulandra organizează, în preajma sărbătorilor de iarnă, un spectacol caritabil în scopul susținerii Secţiei de Îngrijiri Paliative, compartiment destinat îngrijirii bolnavilor cronici.

***

Tema piesei ”Livada de vișini” este definită pe scurt ca „schimbarea vremurilor”. Moartea unei lumi și nașterea alteia… zorii capitalismului care a redefinit valori și a remodelat conștiințe.

Regia este semnată de Jeungwoo Son, de origine coreeană, absolvent Master of Fine Arts la Universitatea Syracuse din New York, Statele Unite ale Americii.

Viziunea regizorului Jeungwoo Son asupra montării de pe scena târgovișteană se rezumă la următoarele cuvinte: „Personajele din «Livada de vișini» trăiesc o viață precum praful. Schimbarea este inevitabilă și cauzează o încovoiere a vieții, un șoc emoțional. Ființele umane trăiesc cu propriile lor defecte din obișnuință. Nu există niciun om fără greșeli… lumina și umbra. Această piesă exprimă dualitatea, coexistența. Simbolismul copacilor combină trecutul, prezentul și viitorul necunoscut.”

Distribuția este următoarea:

Liubov Andreevna Ranevskaia – Adriana Irimescu Titieni

Ermolai Alekseevici Lopahin – Mircea Silaghi

Leonid Andreevici Gaev – Ilie Iordan

Varia – Andrada Fuscaș

Ania –Teodora Colț

Peter Sergheievici Trofimov – Emanuel Bighe

Boris Borisovici Simeonov Pișcik – Ilie Ghergu

Firs – Corneliu Jipa

Funcționar La Poștă / Țăran – Florin Georgescu