Târgoviște: Cum va arăta Parcul Mitropoliei

391

Parcul Mitropoliei va intra în reabilitare!

Primarul municipiului, Daniel Cristian Stan, a anunțat că a fost semnat contractul de execuție de lucrări pentru proiectul  care prevede reabilitarea și modernizarea Parcului Mitropoliei, aflat în centrul orașului, lângă Catedrala Mitropolitană.

În linii mari, investiția presupune restaurarea ruinelor existente, punerea în valoare și protejarea acestora, refacerea turnului principal de acces în incinta, refacerea zidurilor vechiului paraclis al Mitropoliei, marcarea în teren a fântânii vechii Mitropolii sau amenajarea aleilor de acces.

Totodată, se va proceda la desfacerea integrală a pavimentului existent şi la realizarea unui pavaj nou, diferenţiat, în funcţie de specificul suprafeţei destinate circulaţiei pietonale:

– zona alei pietonale, promenadă;

– zona loc de joacă pentru copii și paviment fără rosturi (zona pentru role, skateboard);

– construirea acceselor în parc de tip plan înclinat (rampă), fără trepte sau borduri în vederea asigurării unui acces facil persoanelor cu dizabilităţi, bicicliştilor, cărucioarelor pentru copii, etc.

În același timp, se vor extinde și înfrumuseța zonele verzi, urmând a se plantă vegetaţie înaltă (8-10m – aliniament cu platani), vegetaţie medie (4-6m – plantaţie de magnolii) sau vegetaţie joasă (– gazon şi amenajări florale), în total urmând a fi plantați peste 400 de arbori și arbuști.

În plus, vor fi reconstruite fântânile arteziene, vor fi modernizate toate rețelele edilitare și se va asigura dotarea cu mobilier urban modern şi de bună calitate (băncuţe, coşuri de gunoi, rastel pentru biciclete, figurine urbane etc.) care să satisfacă condiţiile de confort, durabilitate și estetică.

Toate datele au fost oferite de primarul Daniel Cristian Stan. Parcul Mitropoliei nu a mai beneficiat de un proiect de reabilitare de foarte mulți ani, ci doar de încercări și mici cârpeli.