Dâmbovița: Lotul ISU are șanse să ajungă la Competiţia Mondială de Descarcerare din SUA

337

Lotul ISU “Basarab I” Dâmboviţa, vicecampion naţional la „Descarcerarea din autovehicule”!

Vă reamintim că, și în acest an, lotul reprezentativ al ISU “Basarab I” Dâmboviţa a obţinut locul II şi titlul de „Cea mai bună echipă de paramedici” la proba „Descarcerarea din autovehicule”, în cadrul fazei naţionale a Competiţiei Naționale de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat, desfăşurată în Municipiul Craiova, în perioada 2 – 4 octombrie.

Ca urmare a rezultatelor obţinute, echipajul dâmboviţean ar putea participa la Competiţia Mondială de Descarcerare – World Rescue Challenge, care se va desfăşura anul viitor în SUA.

Componenţa lotului dâmboviţean este următoarea:

Şeful lotului: Lt.col. Matei Florin;

Antrenorul lotului: Lt. Pisău Ion;

Membrii lotului:

* plt.adj. Măntescu Eugen – Detaşamentul de Pompieri Moreni

* plt.adj. Paraschiv Adrian – Detaşamentul de Pompieri Moreni

* plt.adj. Dumitrache Giorgian – Detaşamentul de Pompieri Pucioasa

* plt.adj. Guran Cătălin – Detaşamentul de Pompieri Moreni

* plt.adj. Enache Carol – Detaşamentul de Pompieri Găeşti

* plt.maj. Costache Marius – Detaşamentul de Pompieri Târgovişte

* plt.maj. Talaz Cosmin – Detaşamentul de Pompieri Târgovişte

* plt.maj. Măruţă Alexandru – Detaşamentul de Pompieri Pucioasa

Trei dintre echipamentele de concurs, pentru lotul de descarcerare, au fost achiziţionate prin fondurile asigurate de Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Lotul dâmboviţean are un palmares bogat: locul III la proba “acordare a primului ajutor calificat” şi calificarea în finala probei „descarcerarea din autovehicule” în 2012, la debutul Competiţiei Naționale de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat.

În 2015 – locul III la proba „descarcerarea din autovehicule”, în 2016 – vicecampioni naţionali în proba „descarcerarea din autovehicule”, iar în 2018 – locul III la aceeaşi probă.

De menţionat este şi participarea, în anul 2017, la Competiţia Mondială de Descarcerare – World Rescue Challenge, organizată la Târgu-Mureş, unde lotul dâmboviţean, alături de cel doljean şi mureşean, a reprezentat România, având o prestaţie bună, concurând de la egal la egal cu echipajele de top, de nivel Mondial.