Copii pentru copii: ”Zâmbetul din cutie” și pentru micuți din Dâmbovița

103
Copii pentru copii

Campania Naţională – umanitară „Zâmbetul din cutie” 2019 a ajuns la ediţia a opta, ediție în cadrul căreia se vor oferi cadouri de Crăciun pentru 9.000 de copii din cele mai sărace 17 județe ale țării.

Organizată de Asociaţia Şansa Ta, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Romaero şi Kaufland România, în calitate de sponsor onorific, alături de 60 de şcoli şi grădiniţe din Bucureşti şi Ilfov, campania naţională de Crăciun „Zâmbetul din cutie” este sprijinită anul acesta de Nadina Câmpean, care va prezenta concertul umanitar din data de 9 decembrie.

În anii trecuţi, concertul şi campania de Crăciun au fost susţinute de vedete precum Maia Morgenstern, Iuliana Marciuc şi Anca Ţurcaşiu, Cabral.

Până pe data de 10 decembrie, elevii şi preşcolarii din capitală şi din împrejurimi vor aduna, în cadrul instituţiilor de învăţământ de care aparţin, daruri selectate şi împachetate de ei. Acestea vor fi strânse într-un depozit al Romaero şi încărcate apoi în camioane, pentru a ajunge la copiii orfani sau cu posibilităţi materiale reduse din cele mai îndepărtate colţuri ale ţării. Asociaţia Şansa Ta a selectat în tot timpul anului copii şi familii nevoiaşe din ţară, care se vor bucura acum de aceste cadouri trimise de elevi.

Campania umanitară „Zâmbetul din cutie” a fost pentru prima dată organizată în anul 2012, dovedindu-se un mare succes datorită numărului darurilor donate pentru copiii fără posibilități materiale. Asociaţia Şansa Ta a reuşit de atunci, cu ajutorul copiilor din Bucureşti şi Ilfov, să strângă peste 7.000 de cutii de cadouri/pe an.

Punctul culminant al campaniei „Zâmbetul din cutie” este concertul caritabil de luni, 9 decembrie 2019, găzduit de Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

În sală vor fi prezenţi copiii din mai multe centre de plasament din Bucureşti şi copiii din familii modeste din judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Ialomiţa şi din capitală, care se vor bucura de o seară de neuitat. Pentru restul persoanelor care vor să participe la concert, biletul de intrare este un dar pentru un copil defavorizat.

Începând cu ora 17.00, în studioul „Horia Bernea”, evenimentul prezentat de Nadina Câmpean va aduce pe scenă artişti precum Cristi Predună, corul de copii „Flori şi stele”, trupa Pam Pam, formaţia Corintenii, Marian Vasilescu, Rareş Mihai, Trupa Cobo Dance Center şi mulţi alţi.

În paralel, Asociaţia Şansa Ta derulează multe alte proiecte în sprijinul comunităţii, precum „O şansă caldă” (o masă caldă oferită în fiecare joi persoanelor fără adăpost din Bucureşti, în zona Gării de Nord), „Rechizite pentru viitorul tău”, „Voluntar pentru sănătate” sau „Să construim speranţe împreună”. Asociaţia Şansa Ta a inaugurat în 2015, în Buftea, o sală de calculatoare, unde şi-a propus să alfabetizeze digital peste 100 de copii proveniţi din familii sărace, şi în 2016, în judeţul Dâmboviţa, un „conac social” unde găzduieşte şi educă copiii orfani sau lipsiţi de posibilităţi.

Cei care doresc să se alăture campaniei „Zâmbetul din cutie” şi să trimită un cadou pentru copiii nevoiaşi pot contacta Asociaţia Şansa Ta: 0744 910 487, asociatia_sansata@yahoo.com.