Târgoviște: Când începe amenajarea skatepark-ului și cât va dura

  237

  Din luna ianuarie 2020, la Târgoviște, va începe amenajarea skatepark-ului, prima investiție de acest gen din municipiu!

  Marți, 17 decembrie, a fost semnat contractul de finanțare, valoarea totală a investiţiei fiind de 1.420.153,24 lei (cu TVA), fonduri europene.

  Potrivit primarului Cristian Stan, investiția va reprezenta un spațiu de relaxare cu foarte multe facilități, incluzând echipamentele de skate și de fitness sau spații verzi generoase, având o suprafață de peste 3000 mp. Aria terenului aferent implementării acestui proiect este de 4068 mp și a rezultat exclusiv ca urmare a măririi Parcului Chindia într-o zonă acum degradată și închisă publicului, care nu a mai fost utilizată de zeci de ani.

  Accesul în noua locație va fi făcut prin zona pistei de alergare din parc, partea dinspre Grădina Zoologică Târgoviște.

  Se vor amplasa elemente diverse, specifice acestui sport, elemente care permit realizarea unei game largi de activități: bare, elemente skate tip quarter pipe, halfpipe, spin etc. Totodată, parcul va fi dotat cu un complex de bare de tracțiuni tip „Fitness Urban” și „Street Workout”, beneficiind și de alte facilități pentru odihnă și recreere.

  Durata de execuție a lucrărilor este de 8 luni, iar dacă totul merge bine, în toamna anului 2020, pasionații de skating vor avea parcul mult visat.