Târgoviște: Împărțite pe loturi, lucrările la centură au fost reluate

446

Lucrări reluate la centura ocolitoare a municipiului Târgoviște. După o experiență nefericită, în care ani în șir proiectul atât de important pentru municipiu a trecut prin mâna mai multor constructori care nu au reușit să facă mare lucru, ajunsă promisiunea actualului primar Daniel Cristian Stan, centura are acum șanse mari de realizare.

De altfel, edilul a anunțat că a făcut deja o trecere în revistă a lucrărilor, urmărind îndeaproape, prin vizite pe teren, investiția.

Lucrările au debutat pe 11 noiembrie, iar lucrările sunt cele compatibile cu actualele condiții meteo.

”Se lucrează la terasamentul drumului nou care face legătură între strada Gimnaziului și strada Mihai Bravu, la pilonii pasajului rutier de pe strada Petru Cercel, dar și la carosabilul de pe Calea Ialomiței, realizându-se interventii de frezare a stratului asfaltic deteriorat.

Săptămâna viitoare vor debuta următoarele lucrări: reabilitare pasaj rutier Aninoasa, construcția podului nou din zona Teiș, reabilitarea străzii Magrini, construcția stației de pompare de pe strada Petru Cercel”, a transmis edilul prin intermediul contului personal de facebook.

Termenele de execuție sunt cuprinse între 6 și 12 luni (cazul loturilor care cuprind pasaje și poduri rutiere).

”Vreau să îi asigur pe toți târgoviștenii că facem tot ceea ce putem pentru a finaliza acest proiect cât mai repede cu putință și în condiții optime de calitate”, a declarat primarul Târgoviștei.

Toate cele cinci contracte de execuție au fost semnate la finalul lunii octombrie 2019. ”Noua strategie de contractare aplicată și împărțirea în 5 loturi a proiectului a fost determinată de necesitatea de a se lucra simultan, de către mai mulți constructori, astfel încât investiția să avanseze foarte rapid”, preciza la acel moment Daniel Cristian Stan.

Consiliul Județean Dâmbovița contribuie cu suma de 3.000.000 lei la realizarea proiectului centurii (n.n. – acești bani vor fi folosiți pentru terminarea lucrărilor la podul de pe strada Petru Cercel, din zona viitorului mall).

(sursa și foto: Daniel Cristian Stan)