Detalii cutremurătoare în dosarul ”Ayahuasca”: Cum decurgeau ritualurile în imobilul de la Răcari

160

Detalii uimitoare în dosarul ”Ayahuasca”! Într-o așa-siză clinică de la Răcari, fostul șef al DGIPI și iubita sa organizau ședințe de șamanism, cu droguri halucinogene de mare risc.

Gelu Oltean, fost şef al Direcției Generale de Protecție Internă – structura specializată cu atribuții în domeniul securității naționale, în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, organiza în Dâmbovița, împreună cu iubita lui, Vanessa Youness, şi cetăţeanul britanic Thomas Lishman, şedinţe de şamanism la care participau zeci de persoane, unde se consuma o băutură tradiţională folosită de triburile din Amazon, care provoacă viziuni şi halucinaţii.

Vă reamintim că Gelu Oltean, Vanessa Youness şi Thomas Lishman au fost arestaţi preventiv în luna decembrie 2019 de Tribunalul Braşov, fiind acuzaţi de punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, a unui local pentru consumul ilicit de droguri şi desfăşurarea de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc.

Acum, potrivit antena3.ro, după audieri, se pare că la întruniri au participat şi doi avocaţi din Baroul Bucureşti şi unul care susţine că face parte din baroul londonez. Aceştia au povestit în detaliu cum decurgeau ritualurile şamanice.

”Se ținea o cuvântare de început, Tom era cel care ținea aceasta cuvântare , o traducea Vanessa, și apoi pe rand Tom servea 20 de ml de substanță. Aceasta substanță se bea și trebuia să o ții cât mai mult în stomac. Stăteau toți în sala de ceremonii în semicerc. Tom spunea incantații și în 20-30 de minute se produceau halucinațiile. Cei care veneau aici voiau ori să se vindece de diferite boli ori de depresie. Gelu, Vanessa și Tom au refuzat să dea declarații în fața procurorilor”, scrie antena3.ro.

Potrivit DIICOT, pentru participarea la evenimentul din România, participanţii trebuia să achite suma de 550 de euro de persoană, dacă acceptau să fie cazaţi în camere pentru două persoane sau 1.100 de euro de persoană dacă participantul dorea să fie cazat singur, iar sumele de bani trebuia virate într-un cont indicat de către organizator.

Înscrierea participanţilor se efectua prin completarea mai multor date personale pe respectivul website şi ulterior prin condiţionarea participării de o recomandare transmisă prin email de un alt participant la un eveniment anterior.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că cele două companii organizează retreat-uri care au fost interzise de comunitatea internaţională deoarece pun în pericol vieţile participanţilor, iar substanţele halucinogene utilizate în cadrul ritualurilor sunt interzise.

În urma percheziţiei din decembrie 2019, au fost ridicate trei kilograme Ayahuasca, ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine – drog halucinogen de mare risc, precum şi două kilograme de fragmente vegetale ce conţin aceleaşi substanţe.

(sursa: antena3.ro)