Târgoviște: Se lucrează la centură, cu termene maxime de 6 și 12 luni, în funcție de complexitate

146

În această săptămână au debutat lucrările de reabilitare a pasajului rutier care asigură accesul dinspre comuna Aninoasa către municipiul Târgoviște, pe DN 71.

Potrivit primarului Daniel Cristian Stan, lucrările presupun refacerea integrală a suprastructurii, hidroizolație nouă și o altă îmbrăcăminte asfaltică, în două straturi. În ceea ce privește pasajul rutier de pe DN 71 Aninoasa – Târgoviște, intervențiile se vor finaliza cel târziu în vara acestui an, timp în care pasajul rămâne deschis circulației în ambele sensuri, cu o singură bandă pe sens.

Lucrările fac parte din proiectul șoselei de centură a municipiului, pentru care s-au deschis șantierele de la sfârșitul anului trecut, lucrându-se deja în mai multe puncte.

În momentul de față se lucrează la centura municipiului în următoarele puncte: pasajul rutier Aninoasa – Târgoviște (așa cum am menționat), pilonii podului de pe strada Petru Cercel, pasajul rutier de la Teiș, drumul care face legătura între strada Gimnaziului și strada Mihai Bravu, frezări și asfaltări pe Calea Ialomiței.

Lucrările mai complexe, ce presupun pasaje sau poduri, au termen de execuție un an, cele oarecum mai simple, cum sunt asfaltările, au termen 6 luni.

Primarul Târgoviștei este convins că, de data asta, proiectul de 120 milioane lei va fi încheiat cu succes, tocmai pentru că s-a permis și împărțirea sa în cinci loturi separate.

Proiectul este la a cincea atribuire de contract și chiar și primarul Daniel Cristian Stan a declarat: ”parcă era un proiect blestemat pentru municipiului Târgoviște, singurul proiect cu probleme deosebite”. De data asta însă, lucrurile par cu totul altfel…