Târgoviște: A fost semnat contractul pentru modernizarea Pieței Revoluției. Cum va arăta zona și cât vor dura lucrările

910

A fost semnat contractul de execuție de lucrări aferent proiectului de reabilitare și modernizare a Pieței Revoluției din Târgoviște, zonă pietonală care pornește de la Bulevardul Libertății, prin fața fostei cofetării “Casata”, către Primăria Târgoviște, precum și trotuarul din fața blocurilor C, până la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița.

”În cadrul uneia dintre cele mai spectaculoase investiții de reabilitare implementate vreodată în Târgoviște, se prevede amenajarea unui spațiu pietonal și de petrecere a timpului liber care va întregi modernizarea zonei centrale a municipiului Târgoviște”, a precizat primarul municipiului, Daniel Cristian Stan.

Vor fi realizate lucrări de desfacere integrală a pavimentului existent și de realizare a unui pavaj nou, diferențiat, în funcție de specificul suprafeței, se va instala mobilier urban modern (bănci cu copertină, rastel pentru biciclete, zona de relaxare pentru grupuri, coșuri de gunoi selectiv, cișmele), iluminatul exterior urmând a fi inclusiv încastrat în pavaj. Totodată, se vor crea generoase spații verzi gazonate, vor fi plantați arbori și se vor realiza amenajări florale.  Vor fi refăcute în plus toate reţele edilitare aferente pieţei (canalizare pluvială, alimentare cu apă -irigaţii spaţii verzi, fântână arteziană, hidranţi exteriori -, telecomunicaţii -spot wi-fi, muzică ambientală – toate acestea urmând să transforme radical perimetrul amintit mai sus, cunoscut sub numele de Piața Revoluției.

Potrivit edilului, valoarea contractului este de 1.844.560 lei, iar durata de execuție nu va depăși 12 luni.