Joia incendiilor în Dâmbovița: Pompierii au intervenit la o școală și la o anexă gospodărească

231
Incendiu la Școala Butoiu de Jos

Săptămână cu intervenții pe bandă rulantă la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița!
În ultimele două zile, pompierii au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă în comuna Malu cu Flori, la un incendiu izbucnit la o școală din comuna Hulubești, dar și la o explozie la un bloc din Fieni, din fericire neurmată și de un incendiu.

Joi dimineață, în jurul orei 09:15, pompierii de la Garda de Intervenție Voinești au fost alertați pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească (bucătărie) din localitatea Micloșanii Mici (comuna Malu cu Flori). Pentru lichidarea incendiului, pompierii voineșteni au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Micloșanii Mici

Din primele cercetări efectuate, se pare că incendiul s-a produs din cauza unui coș de fum (metalic) neprotejat termic corespunzător față de elemente combustibile.

Au ars: bucătăria (confecționată din lemn) pe o suprafață de cca. 35mp, piese de mobilier, obiecte de uz gospodăresc și aparatură electrocasnică din interiorul anexei.

Pompierii au lichidat rapid incendiul, salvând din calea flăcărilor anexele gospodărești situate în imediata vecinătate.

Tot joi dimineață, însă mai devreme, la ora 06:50, pompierii de la Detașamentul Găești au fost alertați pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul camerei centralei termice a școlii din localitatea Butoiu de Jos (comuna Hulubești). Imediat, la locul evenimentului, salvatorii găeșteni s-au deplasat 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Din primele cercetări se pare că incendiul s-a produs din cauza coșului de fum al centralei termice (alimentate cu lemne), neprotejat termic corespunzător față de elementele combustibile din structura acoperișului.

A ars acoperișul camerei centralei termice pe o suprafață de cca. 50mp și a fost degradată izolația termică (din polistiren) a pereților școlii, pe o suprafață de cca.15mp.

Intervenția promptă a pompierilor, care au lichidat rapid incendiul, a salvat din calea flăcărilor clădirea școlii.

Explozia din bucătăria unui apartament din orașul Fieni a avut loc miercuri după amiază, în jurul orei 17:30.

Fieni

După ce au fost alertați, pompierii de la Garda Fieni s-au deplasat la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere și un echipaj de ambulanță SMURD, iar pompierii de la Detașamentul Pucioasa au sosit la Fieni cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD.

La fața locului, salvatorii au găsit un bărbat (67 ani) cu arsuri la nivelul feței și scalpului și pe soția acestuia (66 ani) cu atac de panică, ambii fiind evacuați din apartament și preluați de echipajele SMURD, care le-a acordat primul ajutor calificat. Bărbatul a fost transportat cu ambulanța SMURD la UPU Pucioasa.

De asemenea, pentru siguranță, din bloc au fost evacuați încă 8 locatari, aceștia revenind în locuințe numai după verificările efectuate de echipa de intervenție a societății de distribuție a gazelor.

Din primele cercetări, se pare că explozia s-ar fi produs în urma unor scăpări de gaze, din cauza unui racord flexibil (de alimentare cu gaze a aragazului) deteriorat.

În urma producerii exploziei, structura de rezistență a imobilul nu a fost afectată, pagube înregistrându-se numai la bucătăria apartamentului, unde a fost dislocată o fereastră și fisurat un perete interior.

(sursa și foto: ISU Dâmbovița)