Târgoviște: Ce se întâmplă cu blocurile ANL neterminate de la Sagricom

573
foto: arhivă martie 2018)

UP DATE: SE(RE)URNESC LUCRURILE

Printre proiectele de acte normative incluse pe agenda şedinţei Guvernului României din 20 ianuarie 2020, s-a aflat și proiectul de hotărâre pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, judeţul Dâmboviţa, municipiul Târgovişte, Zona Sagricom, str. Silviu Stănculescu, etapa II”.

***

Optimismul anului 2018 în ceea ce privește finalizarea locuințelor ANL la Sagricom Târgoviște (după 16 ani de stagnare) a dispărut.

În prima conferință de presă din acest an, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a declarat legat de acest subiect (care nu ține de administrația de la Târgoviște, ci de Agenția Națională a Locuinței ANL): ”Agenția Națională a Locuinței este o instituție subordonată Ministerului Dezvoltării. Băieții ăia nu reușesc să facă licitația. Noi am predat amplasamentele, în afara celor 140 și de unități locative care sunt ridicate acum (n.r. 146 de unități locative), acoperite și care mai au nevoie de lucrări de amenajări interioare și de închideri în principal, mai avem încă două proiecte în zona respectivă. Dar nu pot să vă spun, repet, care va fi orizontul de timp în care se vor concretiza aceste investiții deosebite și care ar dezvolta și acel cartier, cartierul Tineretului Sagricom”, a precizat edilul municipiului Târgoviște.

Domnia sa a aminit că în zona Sagricom, Primăria Târgoviște, pe zona de spații publice, a avut investiții importante anul trecut: reamenajarea locului de joacă, asfaltarea străzii și a parcărilor, iluminat public ș.a.m.d.

În ceea ce privește investiția educațională din cartier, prima de acest fel în zonă, ”la momentul acesta (n.r. debutul lunii ianuarie 2020), la Grădinița Sagricom nu sunt făcute închiderile, mă refer la tâmplării ș.a.m.d. , dar în rest este ridicată, s-a lucrat și la instlația electrică. Noi am inițiat investiția de reabilitare a zonei și realizare a împrejmuirii și a parcării de acolo. De altfel, investiția se completează și cu cea de reabilitare a tuturor străzilor din zona respectivă care va debuta în această primăvară”, a mai arătat primarul Daniel Cristian Stan.

(sursa: Daniel Cristian Stan facebook)