Jurnal de fapte bune: 148.000 de persoane au primit ajutor prin intermediul Arhiepiscopiei

58
Arhivă – 2019, în apropierea sărbătorii Nașterii Domnului, produse în valoare de peste 60.000 lei au fost donate către 8 centre sociale din Dâmbovița, pentru a susține buna desfășurare a activităților specifice acestor instituții

Sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, membrii Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Târgoviștei s-au întrunit joi, 23 ianuarie 2020, în ședință anuală de lucru, la Reședința Eparhială.

Mitropolitul Nifon a făcut o succintă prezentare a activității pastoral-misionare a Arhiepiscopiei Târgoviștei, accentuând implicarea diferitelor sectoare de activitate ale Centrului nostru eparhial în realizarea obiectivelor ecleziale propuse. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a prezentat și principalele trăsături ale contextului misionar contemporan, nevoia de implicare a Bisericii și obiectivele pastorale preconizate pentru acest an.

Din rapoartele prezentate, merită amintită și activitatea social-filantropică din Arhiepiscopia Târgoviștei, derularea de proiecte și programe, din fondurile Centrului Eparhial și ale parohiilor, în valoare de 2.252.000 lei, de care au beneficiat 148.000 persoane.

Anul trecut, 4.332 persoane au primit sprijin financiar, în valoare de 229.000 lei; 30 de centre sociale au fost sprijinite cu bunuri și alimente, în valoare de 56.000 lei; 6 copii au primit un sprijin financiar de 147.000 lei pentru efectuarea unor intervenții chirurgicale; la Cantina socială a Arhiepiscopiei Târgoviștei au fost oferite 130 de porții de mâncare zilnic.

Voluntari, credincioși și preoți de la parohii au donat 211 litri de sânge, au fost sprijinite financiar numeroase instituții social-filantropice și educaționale, au fost înființate biblioteci în spitalele din județul nostru, iar în Apartamentul Social protejat ”Sf. Ier. Nicolae”, din cadrul Centrului Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviștei, s-a continuat îngrijirea celor 8 copii, rezidenți acolo.

Mitropolitul Nifon a precizat că veniturile obținute de Eparhia noastră din activitățile sale economice au fost destinate susținerii activităților cultural-misionare, educaționale și social-filantropice.

La ședința de lucru au fost prezenţi, ca invitați, clerici și personalități ale vieții publice locale, ce în trecut au făcut parte din Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei.