Târgoviște: Șase șantiere concomitente la centură

183

Pe șantierul de reabilitare și modernizare a centurii municipiului Târgoviște se lucrează concomitent în 6 puncte‼

Primarul municipiului Târgoviște urmărește îndeaproape lucrările.

Au continuat intervențiile pe strada Magrini, pe pasajul rutier de la Aninoasa, la pasajul rutier de pe strada Petru Cercel, pe Calea Ialomiței sau pe Drumul nou (strada Cornel Popa) care va face legătură între strada Gimnaziului și strada Mihai Bravu.

La Pasajul de pe strada Petru Cercel se lucrează momentan la piloni, se cămășuiesc și se toarnă betonul pentru consolidarea lor, iar în etapa următoare se vor monta grinzile. „Lucrările sunt în grafic, iar pasajul va fi gata în acest an: sensul de mers (pe care se lucrează acum) în luna august, iar, după aceea, va trebui închis celălalt sens și reabilitat, cu precizarea că nu se vor mai da jos grinzile, deci nu va mai fi aceeași muncă”, a precizat zilele trecute primarul Cristian Stan.

„Mâine și luni, vor fi realizate și forajele pentru ultimii 4 piloni ai noului pod de la Teis, după ce în ultimele zile au fost realizate 14 asemenea foraje”, a mai spus primarul Târgoviștei.

Edilul este optimist că, de data asta, proiectul de 120 milioane lei va fi încheiat cu succes, tocmai pentru că s-a permis și împărțirea sa în cinci loturi separate.

Lucrările mai complexe, ce presupun pasaje sau poduri, au termen de execuție un an, cele oarecum mai simple, cum sunt asfaltările, au termen 6 luni.

Proiectul este la a cincea atribuire de contract și chiar și primarul Daniel Cristian Stan a declarat: ”parcă era un proiect blestemat pentru municipiului Târgoviște, singurul proiect cu probleme deosebite”.