Târgoviște City App: aplicație mobilă cu informații și noutăți, dar și modul de raportare incidente

77

Primăria Târgoviște a lansat o aplicație de mobil: Târgoviște City App. Aceasta are un dublu rol: pe de o parte, este un ghid turistic digital util, iar pe de altă oferă posibilitatea unei comunicări foarte facile între administrația publică locală și cetățeni.

”Pe zona de promovare turistică, orice persoană care deține un telefon mobil sau tabletă poate descărca aplicația din Googleplay sau Appstore. Poate accesa elementele menționate. Aplicația este în dezvoltare, orice persoană interesată (furnizor de servicii hoteliere, restaurante etc), care poate fi angrenată în ceea ce înseamnă turism, se poate înscrie în aplicație și se poate promova”, a precizat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Legat de modulul raportări incidente, orice târgoviștean sau cetățean care trece prin Târgoviște și sesizează o anumită problemă poate raporta acest lucru administrației locale prin această aplicație.

Persoana poate să fotografieze, să localizeze pe hartă incidentul respectiv și să îl transmită foarte rapid către administrația locală. Aici va exista un dispecerat care va prelua informațiile și le va distribui către compartimentele ce specialitate.

”Lucrul acesta va contribui la o comunicare mult mai bună între administrația locală și cetățeni și va asigura posibilitatea rezolvării cât mai rapide a acestor sesizări. Pot fi sesizări legate de străzi, câini pe domeniul public, iluminat public, până la ordine și liniște publică. Se va comunica inclusiv rezultatul acestei raportări”, a mai declarat edilul.

Pentru a asigura o comunicare transparentă și eficientă, raportările se vor face doar cu autentificare (număr de telefon și adresa de email personală). Datele cu caracter personal nu vor fi dezvăluite și nu vor fi văzute decât de dispecerii departamentelor Primăriei.

Totodată, aplicația mobilă a Municipiului Târgoviște va oferi constant informații utile legate de trafic, serviciile medicale, știrile și noutățile primăriei, dar și evenimentele care se desfășoară în oraș.

Tot prin intermediul aplicației se pot urmări programele și evenimentele sportive și culturale, precum și informații despre activitățile dedicate comunității.

„Atracția săptămânii” se vrea un capitolul în care, timp de o săptămână, este evidențiat un operator din turism, un restaurant sau un obiectiv în mod special.

Prin modulul „În apropierea ta”, cei care descarcă aplicația au posibilitatea de a găsi pe harta interactivă cele mai apropiate obiective raportate la poziționarea ta pe hartă.

”Aplicația este binevenită și pentru turiștii care sunt în Târgoviște sau doresc să ajungă în Târgoviște pot găsi detalii diverse, de la posibilitățile de petrecere a timpului liber, patrimoniu cultural, posibilitatea de a se caza, de a lua masa etc.”, a arătat primarul Stan.

Târgoviște City App adună într-un singur ghid digital interactiv toate informațiile de interes din Târgoviște, de la principalele obiective turistice, patrimoniul cultural, până la structurile de agrement și timpul liber, dar și calendarul evenimentelor dedicat atât targoviștenilor, cât și vizitatorilor orașului.

Aplicația este deservită de website-ul cu același nume www.targovistecity.ro unde se găsesc același informații în varianta de desktop.

Târgoviște City App este aplicația oficială a Primăriei Municipiului Târgoviște dezvoltată de compania Eventya și este disponibilă gratuit în: Google Play: http://bit.ly/TârgovișteCityAppAndroid sau App Store: http://bit.ly/TârgovișteCityAppIOS