Au debutat lucrările la o investiție mult așteptată de tinerii din Târgoviște.

Cu fonduri europene va fi realizat un skatepark ce va purta denumirea ”Chindia”, ca a parcului în prelungirea căruia va fi amenajat.

Primarul Daniel Cristian Stan anunță că ”investiția va reprezenta un spațiu de relaxare cu foarte multe facilități, incluzând echipamentele de skate și de fitness sau spațiile verzi generoase, având o suprafață de peste 3000 mp. Aria terenului aferent implementării acestui proiect este de 4068 mp. și a rezultat exclusiv că urmare a măririi Parcului Chindia într-o zonă acum degradată și închisă publicului, care nu a mai fost utilizată de zeci de ani.  Accesul în noua locație va fi făcut prin zona pistei de alergare din parc, partea dinspre Grădina Zoologică Târgoviște”, a punctat edilul.

Skate-parkul ”Chindia” va fi dotat cu elemente diverse, care permit realizarea unei game largi de activități: bare, elemente skate tip quarter pipe, halfpipe, spine, etc. Totodată, parcul va fi dotat cu un complex de bare de tracțiuni tip „Fitness Urban” și „Street Workout”, beneficiind și de alte facilități pentru odihnă și recreere.

Valoarea totală a investiţiei este de 1.420.153,24 lei (cu TVA), durata de execuție a lucrărilor este de cel mult 8 luni, cu finanțare, așa cum am subliniat deja, din fonduri eurooene.

Vă reamintim că administrația de la Târgoviște a demarat și lucrările de amenajare a unui mare parc, în zona viitorului ”Dâmbovița Mall”.

(sursa: Daniel Cristian Stan facebook)