Târgoviște: A început modernizarea Pieței Revoluției. Cum va arăta zona și cât vor dura lucrările

504

Start lucrări de reabilitare și modernizare a Pieței Revoluției din Târgoviște! Așadar, după Piața Tricolorului și Parcul Mitropoliei, încă un perimetru se va transforma radical, după zeci de ani în care nu s-a intervenit decât parțial, pentru mici reparații sau mici modernizări.

Este vorba despre zona pietonală care pornește de la Bulevardul Libertății, prin fața fostei cofetării “Casata”, către Primăria Târgoviște, precum și trotuarul din fața blocurilor C, până la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița, vizavi de BRD centru.

Proiectul are o valoare de 1.844.560 lei și va fi, potrivit primarului Daniel Cristian Stan, ”una dintre cele mai spectaculoase investiții de reabilitare implementate vreodată în Târgoviște”.

Investiția ar trebui să fie gata în maximum 12 luni și cuprinde: amenajarea unui spațiu pietonal și de petrecere a timpului liber, care va întregi modernizarea zonei centrale a municipiului Târgoviște.

În linii mari, așa cum informează edilul, vor fi realizate lucrări de desfacere integrală a pavimentului existent și de realizare a unui pavaj nou, diferențiat, în funcție de specificul suprafeței, se va instala mobilier urban modern (bănci cu copertină, rastel pentru biciclete, zonă de relaxare pentru grupuri, coșuri de gunoi selectiv, fântâni de băut apă), iluminatul exterior urmând a fi inclusiv încastrat în pavaj.

Totodată, se vor crea generoase spații verzi gazonate, vor fi plantați arbori și se vor realiza amenajări florale.

(sursa: Daniel Cristian Stan facebook)