Dâmboviţa: Medic ginecolog prins în flagrant de luare de mită

658

În data de 12.02.2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa a dispus măsura reţinerii unui inculpat, medic primar în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Dâmboviţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, iar în cursul zilei de astăzi a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dâmboviţa, cu propunerea luării măsurii arestării preventive.

În fapt, ca urmare a denunţurilor formulate de două persoane, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a unui medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, după ce a pretins suma de 1.750 lei şi a primit efectiv suma de 1.400 lei, cu ocazia efectuării intervenţiei chirurgicale de cezariană.

De asemenea, pentru realizarea intervenţiei chirurgicale, au mai fost oferite sumele de 150 lei, respectiv 100 lei altor două cadre medicale.

Potrivit stirilekanald.ro, ”deputatul USR Emanuel Ungureanu a făcut public mesajul pe care l-a primit de la soţul pacientei, în care acesta povesteşte că, după ce l-a denunţat pe doctorul care a luat şpagă, soţia sa a fost înjurată de un medic, iar o asistentă ar fi refuzat să-i facă tratamentul”.

”Astăzi (n.n. miercuri), ofiţerii DGA Târgovişte au arestat un medic ginecolog care a pretins 1.500 de lei mită unui cuplu sărac dintr-un sat din Dâmboviţa. Medicul i-a pretins bani soţului, şpaga trebuia dată după intervenţie şi a fost împărţită ulterior între ginecolog, anestezist şi o asistentă de la sală”, a scris, joi, pe Facebook, deputatul Emanuel Ungureanu.

Postările deputatului USR au strâns sute de comentarii din toată țara, oamenii fiind extrem de revoltați de ceea ce ”se întâmplă în sistemul de sănătate”. Au fost însă și voci care au spus că ”experiențele” lor cu medici sau asistente nu au avut absolut niciodată vreo treabă cu șpăgile, ba dimpotrivă, există și cazuri fericite și normale când pacienții sau aparținătorii sunt refuzați categoric de personalul medical.