#CasaNr3: Alături de Asociația ”Marius și prietenii”, putem transforma viața ”micilor prințese din hambar”

89

Asociația ”Marius și prietenii” – fondată de Marius Simionică, românul care face ”naveta” între România și Anglia, neobosit, mereu pe drumuri, lansând campanie după campanie de ajutorare și sprijin pentru sute de români, copii, adulți sau bătrâni – a lansat și campania #CasaNr3, o veste uriașă pentru familia Mocanu din Gheboieni (comuna Finta) Dâmbovița.

După cum știți, cazul familiei Mocanu a fost publicat de libertatea.ro și a impresionat chinul prin care trece această frumoasă familie, din păcate lovită de sărăcie și de neputință.

Marius explică pe scurt situația familiei din Dâmbovița și ne îndeamnă pe toți să-i fim aproape și ajutor în acțiunea filantropică demarată pentru a construi o casă ”micilor prințese din hambar”.

”Familia Mocanu locuieşte de şapte ani într-un hambar al unui fost CAP. Tatăl familiei s-a îmbolnăvit grav la ficat şi nu mai poate munci. Aşa că stă cu fetiţele, în timp ce soţia lui munceşte pentru salariul minim într-o firmă de sortat deşeuri, la oraş. Aurica nu vine zilnic acasă, pentru a economisi bani de transport.

Prima locuinţă a soţilor Mocanu a fost o cameră în căminul oţelăriei din Târgovişte, unde lucra Aurelian. Când oţelăria a intrat în insolvenţă, în 2004, familia s-a mutat la părinţii Auricăi, în satul Gheboaia. Dar deja familia crescuse şi nu mai încăpea într-o odaie. Aşa că soţii Mocanu s-au mutat cu chirie, prin sat. Aurelian (tatăl) s-a apucat să strângă materiale de construcţii, aruncate de alţii, şi să ridice 2 cămăruțe. Cămăruţele unde stă familia Mocanu sunt legate de civilizaţie de un fir prin care trece curent electric, tras de la vecinii fermieri. De la aceiaşi vecini vine şi nişte laptele pentru bebe Paraschiva, vine şi zerul, pe care fetiţele îl impart, pe ascuns, cu patru căţei râioşi.

O sobă de lut, care scoate fum, încălzeşte una dintre cămăruţele din hambar. Două paturi de scânduri, pe lângă pereţi, o masă şi un vechi televizor care prinde un singur canal TV «că ne-a tăiat cablul», spune Cătălina, cea mai mare dintre copii. Cu ajutorul nostru, micile prințese pot avea o casă normală în care să locuiască. Situația lor a impresionat o lume întreagă după ce ziarul Libertatea a arătat drama familiei Mocanu, care locuiește împreună cu cele cinci fetițe într-un hambar al fostului CAP din satul Gheboaia, Dâmbovița.

La ora asta putem spune următoarele: parinții au primit din partea Primăriei actele de proprietate pe o bucată de 500 mp unde intenționăm să construim casa care va avea 3 camere, bucătărie, baie și hol cu o suprafață aproximativă de 80 mp.

Cei care doresc să ne sprijine cu materiale de construcții sau voluntariat îi rog să ma contacteze fie pe Facebook, email: bmbbuildingservices@gmail.com ori telefon: 0787554842.

Acestea fiind spuse ne dorim ca până de Paşte micile prințese să se mute din hambar într-un mic castel”.

Poate fiecare dintre noi, cât de puțin, reușim să strângem suma necesară pentru a face din proiectul #CasaNr3 cel mai fericit vis împlinit al familiei Mocanu din Dâmbovița.

Pentru donații puteți accesa și următorul link.