Familia Aurelian și Aurica Mocanu și ”micile prințese din hambar” (așa cum au fost ”botezate” de Libertatea.ro, publicația care a făcut public cazul lor) vor avea în curând o casă.

Greu încercată de probleme, familia Mocanu dim Gheboieni (comuna Finta) și-a spus trista poveste de viață în rândurile ziarului libertatea.ro (vezi AICI), iar după ce cazul a fost făcut public, Asociația ”Marius și prietenii” a sărit imediat în ajutor, așa cum face în toate campaniile în care este implicată.

După câteva zile de întâlniri cu primarul din localitate, Marius Simionică – îngerul copiilor și al bătrânilor sărmani – a demarat toate procedurile, dar și lucrul la casă, proiectul fiind denumit #Casanr3, tocmai pentru că Asociația – cu ajutorul tuturor celor care donează diverse sume de bani, români de pretutindeni – mai are în lucru două case pentru alte două familii, una tot în Dâmbovița.

”După o săptămână de muncă pot spune că: fundația pentru a 3-a noastră casa este GATA! Casa prințeselor care locuiesc în hambarul unui fost CAP nu mai este doar un vis, ci a devenit realitate datorită nouă… niște simpli oameni, care atunci cand îşi propun ceva nu renunță sub nici o formă… cine sunt acești oameni? Noi, toți…«MARIUS şi PRIETENII»”, a scris Marius pe contul său de facebook (chiar ne întrebăm cum își mai găsește timp și pentru asta. De exemplu, în această noapte, la ora 3, pleacă spre Arad cu produse alimentare și de igienă pentru bătrânii de la azilul de acolo. Mai mult, Marius are în plină desfășurare și campania BEBE, prin intermediul Asociației fiind ajutate sute de mame cu bebeluși).

Revenind la proiectul #Casanr3, lucrurile par să se miște în ritm rapid, mai ales că Marius își dorește ca familia Mocanu să se mute în locuința cea nouă de acest Paști.

Amintim că familia Mocanu a primit din partea Primăriei Finta actele de proprietate pe o bucată de 500 mp, teren pe care este construită casa.

Aurelian și Aurica Mocanu au şase copii. Trei fete s-au căsătorit şi au plecat din sat. Cu părinţii au rămas Mara (4 ani), Andra (9 ani) şi Cătălina (13 ani), însă una dintre fetele mai mari şi-a lăsat cei doi copii la părinţi, pe Iza (6 ani) şi pe Paraschiva (2 ani). Aşa se face că Aurelian şi Aurica Mocanu au în grijă cinci fetițe.

Încă este nevoie de mare ajutor pentru ca locuința familiei să fie gata, iar efortul lui Marius (el lucrează personal la toate cele trei case) să fie încununat de reușită.

Toți cei care doresc să întindă o mână de ajutor, persoane fizice, juridice, asociații, organizații, biserici etc – pot lua legătura cu Marius AICI.

Cu sufletele deschise către bunătate și smerenie, mai ales că intrăm în săptămâna postului Sfintelor Paști, facem apel către toți cei care pot dona să sprijine eforturile Asociației ”Marius și prietenii” în acest proiect dedicat familiei Mocanu, dar în special celor cinci fetițe.