Târgoviște: Universitatea Valahia și-a suspendat cursurile. Trei studenți reveniți din Italia, în autoizolare

150

Având în vedere situația epidemiologică privind infecția cu coronavirus, conducerea Universității „Valahia” din Târgoviște a decis suspendarea, în totalitate, a activităților didactice și administrative în perioada 11-23 martie 2020.

Măsura vizează studenții, masteranzii, doctoranzii, cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și nedidactic. Toate cursurile, activitățile și manifestările științifice vor fi reprogramate.

Universitatea „Valahia” din Târgoviște face apel către membrii comunității academice să respecte cu strictețe recomandările autorităților referitoare la prevenirea răspândirii virusului.

Trei studenți din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, reveniți recent din Italia, se află în acest moment în autoizolare la domiciliu. Aceștia au completat și semnat formularele obligatorii care au fost transmise la Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița.

Cei trei studenți nu prezintă semne și simptome specifice afectării cu coronavirus, prin urmare nu există motive de panică.

De asemenea, s-au luat măsurile ce se impun – spațiile universității au fost dotate cu materiale de curățenie și soluții dezinfectante pentru mâini.

Orice nouă decizie a Universității „Valahia” din Târgoviște privind prevenirea posibilelor infectări cu COVID-19 va fi comunicată  pe site-ul propriu și către mass media.