Ministerul Finanțelor anunță prima măsură economică pe fondul crizei Covid19

836

În sfârşit, Ministerul Finanţelor anunţă prima măsură fiscală în criza generată de epidemia de coronavirus.

”Pentru a veni în sprijinul contribuabililor, în contextul riscului de răspândire a epidemiei cu COVID-19, se prorogă primul termen de plată a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport, aferente acestui an de la 31 martie 2020 la 30 iunie 2020.

De asemenea, pentru anul 2020, contribuabilii care achită integral, până la 30 iunie 2020, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport beneficiază de bonificația stabilită de Consiliul Local.

Aceste modificări urmează să fie reglementate prin ordonanță de urgență în prima ședință de guvern” – se  anunță pe  site-ul Ministerului de Finanțe.

În ceea ce privește un guvern legitim, care să poată lua această măsură, dar și altele așteptate cu sufletul la gură de companii mari și mici, deja afectate serios de epidemia de Covid19, toate informațiile arată că sâmbătă, 14 martie, Cabinetul Orban ar urma să fie învestit.

Parlamentarii vor vota sâmbătă, de la ora 11,00, învestirea Guvernului, procedura urmând să fie specială în contextul măsurilor de protecţie împotriva infecţiei cu noul coronavirus. Senatorii şi deputaţii vor vota individual în altă sală decât cea de plen. A

Accesul parlamentarilor se va face pe la intrarea S1 din Palatul Parlamentului, urmând un traseu dezinfectat, prestabilit şi marcat vizibil. Ei vor fi testaţi pentru noul coronavirus, începând cu ora 8,00, în una dintre sălile Parlamentului.

De la ora 11.00 este programată procedura de vot cu bile.

Presa nu va avea acces în Palatul Parlamentului.