Covid19. ”Cred că această criză ne-a trezit conștiința”: Patronatele din confecții vor produce combinezoane și măști, iar Farmec Cluj, biocide

449

”Cred că această criză care a venit peste noi și în Europa ne-a trezit conștiința. Cred ca este momentul să repornim industria esențială în România. Vorbim despre absolut orice” – este mesajul transmis pe pagina de faceboook de ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Oficialul a avut o intervenție la TVR 1 în care a declarat ferm că în foarte scurt timp România va începe să producă echipamente medicale de protecție și măști medicale, dar și biocid, substanța absolut necesară în spitale pe care nu o mai produce nimeni în țara noastră.

Alături de oficialii de la București se află antreprenori români, care și-au declarat disponibilitatea de a ajuta, de a produce aceste materiale care vin din ce în ce mai greu și la prețuri din ce în ce mai mari.

”Am discutat cu patronatele din confecții, cu oameni care doresc sa își pună capacitatea de producție la dispoziția statului, pentru a produce echipamente de protecție pentru medici și măști. Acum ne chinuim să găsim materiale ca ei să poată face acest lucru.

Avem linii de producție, am la minister foarte multe cereri pentru a face acest lucru. Măștile sunt mult mai simplu de făcut. Problema o reprezintă materialele pe care sunt convins că săptămâna asta le vom găsi. Dacă reușim să rezolvam problema materialelor, putem porni imediat producția. Și România va produce măști.

Avem și o veste bună. Avem, de asemenea, o cerere de la Farmec Cluj care vrea să producă biocide. În Romania nu mai produce nimeni biocid. Farmec Cluj va fi autorizată, am deblocat, vom avea producție de biocid în Romania. Sa nu mai depindem de import.”, a precizat ministrul Economiei.

(Sursa: TVR1)