În toată această criză cumplită generată de pandemia de Covid19, există încă români pe care nimic nu îi oprește în a-și continua proiectele pentru semeni.

Îl cunoașteți deja pe prietenul românilor, Marius Simionică, cel care, alături de Asociația ”Marius și prietenii”, sprijină copii, bătrâni, mămici cu bebeluși din România, familii sărmane, aflate în diverse momente grele etc. De asemenea, recent, Marius anunța că va da o mână de ajutor tuturor românilor prinși în diverse locuri de această gravă pandemie.

Așa cum spuneam, în tot acest timp, în care nu a uitat niciun moment cu ce se confruntă România, între două drumuri de sute de kilometri pe care le face pentru a cumpăra și ajuta cu materiale sanitare (în special măști faciale) copiii și personalul secțiilor pediatrice de Oncologie de la București și Tulcea, Marius are timp și de lucrul la casele promise.

Nu mai puțin de 3 case, dintre care una este terminată, cele două la care se lucrează încă fiind destinate pentru două familii greu încercate din Dâmbovița.

Zilele acestea, Marius – alături de echipă formată din oameni de bine care au sărit să dea o mână de ajutor – lucrează cot la cot la #CasaNr3, în satul Gheboaia din comuna Finta, la căsuța ”micilor prințese din hambar”, cum au fost numite de libertatea.ro, ziarul care a descoperit trista poveste a familiei Mocanu. (Citiți AICI articolul inițial din libertatea.ro)

”#ÎmpreunăFacemCasaNr3. Dumnezeu chiar iubește România, chiar dacă cei mai mulți dintre români lasă impresia că nu le pasă de ce se întâmplă în lume. Cu toate aceste probleme din jurul nostru, am făcut o promisiune acestor cinci sufletele, și anume că până de Paşti se vor muta în prima lor casă”, a scris Marius Simionică.

Solidaritatea, efortul și munca  depuse au fost atât de concentrate, încât în mai puțin de o lună, căsuța se înalță văzând cu ochii.

”Sper din suflet ca Dumnezeu să ne arate în continuare iubirea Lui și să ne protejeze până vom termina această casă, pentru că nu vom renunța decât când cu adevărat nu vom avea de ales.  Atât eu, cât și fetițele vă mulțumim, indiferent unde vă aflați și vă rugăm să aveți pe cât posibil grijă de voi și cei dragi, mai ales în această perioadă mai grea”, a mai transmis Marius.

Și nu în ultimul rând, merită amintit că Marius și Asociația s-au încumetat a păși pe drumul necunoscut al construirii  de case în urmă cu doar nouă luni. Timp în care toate provocările, obstacolele și toată oboseala au fost depășite.

”În urmă cu 9 luni, turnam timid și fără pic de experiență, dar cu multă dorință, fundația primei noastre case și nici prin gând nu îmi trecea atunci că împreună vom ajunge la 3 case construite în mai puțin de un an, case făcute integral din banii și munca noastră!

Trei case pentru România, trei case construite cu 90% implicare a românilor din diaspora și voi menționa tot timpul asta pentru a înțelege toată lumea cum a fost posibil să reușim…”, este mesajul lui Marius.

Toți cei care mai pot susține faptele bune ale acestui OM minunat se pot adresa lui Marius AICI.