Comunicat de presă – Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa

Astăzi, 22.03.2020, în judeţul Dâmboviţa:

– se află în izolare la domiciliu 1089 persoane asimptomatice

– au ieşit din izolare la domiciliu 226 persoane

– se află în carantină, în spaţiile identificate în acest sens, 47 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au acţionat pe raza judeţului Dâmboviţa 147 de patrule ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, dintre care 37 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa „Mircea cel Bătrân”, în scopul verificării respectării măsurii de izolare la domiciliu. De asemenea, a fost asigurată deplasarea şi însoţirea celor 9 persoane către centrele de carantină.

Astfel, au fost verificate 682 de persoane, dintre care 83 în colaborare cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa şi au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1500 de lei celor care nu au respectat măsura izolării la domiciliu.

În continuare, pe raza întregului judeţ, sunt desfăşurate activităţi, pentru verificarea şi identificarea persoanelor care încalcă măsura izolării la domiciliu.

Zilnic sunt înregistrate apeluri (13 pană la acest moment) la numărul de telefon 0730.013381 în cadrul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dâmboviţa, efectuate de către şoferi de tir şi persoane aflate în izolare la domiciliu în judeţul Dâmboviţa.

Este foarte important să respectaţi măsurile adoptate de către autorităţi! Evitaţi ieşirile din casă şi respectaţi măsurile de igienă personală, esenţiale în vederea răspândirii COVID-19!

Facem un apel către populaţie în vederea respectării prevederilor din cele două Ordonanţe militare nr 1/17.03.2020 şi nr. 2/21.03.2020, precum şi alte hotărâri şi ordine adoptate în scopul prevenirii coronavirusului COVID-19.

CENTRUL JUDEŢEAN DE COMUNICARE ŞI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEŢULUI DAMBOVIŢA