Administrația Națională de Meteorologie a revenit cu noi informații privind starea  vremii în următoarele  zile.

Ca și cum pandemia de Covid19 nu era de ajuns, în plină primăvară vine iarna.

Un val de frig aduce cu el un Cod portocaliu de ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, viscol ce va afecta următoarele zone: Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali.

Aici va ninge abundent (30 – 50 l/mp), iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 40…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, în județele Olt și Teleorman, precum și în sudul județelor Vâlcea și Argeș, rafalele vor atinge 60…70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Avertizarea meteorologică cod portocaliu vine ”la pachet” cu un cod galben în intervalul 23 martie, ora 02:00 – 25 martie, ora 10:00, valabil în Dobrogea și jumătatea estică a Munteniei.

Aici vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 km/h. Temporar se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător și ploaie, favorizând formarea poleiului.

Codul galben este valabil în același interval și în Carpații Orientali, Munții Apuseni, sudul Transilvaniei. 

Aici temporar va ninge, moderat cantitativ (10…20 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50…60 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…90 km/h, viscolind ninsoarea.

(sursa: meteoromania)