În această cumplită criză generată de pandemia de Covid19, Dâmbovița ia exemplul altor localități din țară și cere sprijin în China, la autoritățile din Regiunea Guangxi, cu care județul este înfrățit.

Președintele CJD, Alexandru Oprea, a transmis: ”Așa cum bine știți, județul Dâmbovița are încheiată o #înțelegere de #cooperare cu regiunea Guangxi. De-a lungul timpului, am avut o colaborare foarte bună și ne-am sprijinit mereu atunci când a fost nevoie. Astăzi i-am contactat pe conducătorii regiunii Guangxi și i-am rugat să ne #sprijine cu materialele și echipamentele necesare dotării secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Dâmbovița Târgoviște.

Vă reamintesc că săptămâna trecută am dispus și alocarea sumei de 1.000.000 lei pentru aparatura necesară dotării SJUT (monitoare funcții vitale, injectomate, aparate de ventilație mecanică, videolaringoscop, paturi terapie intensivă) și, de asemenea, am transmis operatorilor economici din județ rugămintea de a fi alături de SJUT.

Avem nevoie unii de alții mai mult decât oricând pentru a putea trece cu bine peste această perioadă grea!” – a fost mesajul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, care nu a uitat și de îndemnul la responsabilitate de care trebuie să dea dovadă fiecare în această perioadă extrem de gravă.