Dacă este ceva ce impresionează zilele acestea dincolo de puterea de a descrie în cuvinte, dincolo de eforturile medicilor și ale personalului din diverse structuri – aflați în linia întâi în lupta cu ceea ce părea de neimaginat vreodată în acest secol – este solidaritatea. Mobilizarea generală a tuturor – săraci sau bogați, firme, asociații, vedete sau oameni simpli – care au sărit SOLIDARI să ajute cu tot ce pot ca războiul și criza Covid  19 să fie învinse.

Primarul municipiului Târgoviște a deschis acțiunea intitulată FAPTE, chemându-ne pe toți, cu orice sumă, să ajutăm Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, oamenii lui, să ducă lupta cu pandemia de Covid19.

”Solidaritatea nu e un cuvânt. Solidaritatea e faptă.

Sunt zile în care am învățat pe deplin acest lucru. Acum, vreau să trecem la un nivel și mai concret de implicare. E un fel de «îi ajut pe cei care mă ajută pe mine».

Deschid astăzi această acțiune de strângere de fonduri, căreia putem să îi spunem, pur și simplu: FAPTE. Toate donațiile vor fi direcționate către Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Ce fac oamenii de acolo mi se pare absolut fantastic, iar lupta și rezistența lor merită un sprijin din partea noastră.

#FAPTE”, este mesajul care însoțește evenimentul creat pe rețeaua de socializare Facebook de edilul municipiului Târgoviște.

Donațiile al căror beneficiar este Spitalul Județean de Urgență Târgoviște se pot face în următorul cont:

Cod Fiscal: 4206845

RO45TREZ27121F370100XXXX

Trezoreria Târgoviște

Și, cel mai important, pentru a nu suprasolicita sistemele și așa suprasolicitate, pentru a evita intrarea lor în colaps și pentru a învinge toate scenariile simple rămâne îndemnul: STAȚI ACASĂ, VĂ FERIȚI PE DUMNEAVOASTRĂ ȘI ÎI FERIȚI PE CEI DRAGI!