Cod galben: Vânt puternic și în Dâmbovița

115

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări meteo Cod Galben, valabile în următoarele ore în mai multe județe.

Astfel, în intervalul 5 aprilie, ora 8 – 5 aprilie, ora 21, deci pe parcursul zilei de duminică, vântul se va intensifica treptat în Muntenia, Dobrogea, sud-vestul Moldovei, precum și în estul Olteniei, iar la rafală se vor atinge viteze cuprinse, în general, între 55 și 70 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, însă pe arii mai restrânse, pentru intervale mai scurte de timp și în general la viteze mai reduse.

Un alt cod galben este emis pentru luni, 6 aprilie (orele 6-20). În acest interval, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de până la 55…60 km/h în județul Constanța și estul județului Tulcea și de 75…80 km/h în zona montană și submontană a județelor Caraș-Severin și Mehedinți.

Vor mai fi unele intensificări ale vântului cu viteze cuprinse în general între 40 și 50 km/h, în cursul nopții de duminică spre luni (5/6 aprilie), pe litoral și pe crestele montane, iar pe parcursul zilei de luni (6 aprilie) și în regiunile sudice și sud-vestice.

(sursa: meteoromania)