COVID-19, premieră la Târgoviște: Amplă acțiune de dezinfectare și spălare a străzilor și trotuarelor (Galerie foto)

110

Străzile și trotuarele din oraș sunt spălate și dezinfectate.

În vederea limitării răspândirii cu noul coronavirus, Primăria Târgoviște a demarat, miercuri, 8 aprilie 2020, cea mai importantă acțiune de igienizare și dezinfectare a străzilor și trotuarelor din oraș, o premieră pentru municipiu.

Aproximativ 150 de salariați de la Direcția de Salubritate și SC Eco Sal Târgoviște au spălat arterele principale, dar și străzile și trotuarele din cartiere cu un detergent eco, ce are rol de degresare, dezinfectare și parfumare, aprobat de autoritățile sanitare în domeniu. De asemenea, zonele dezinfectate sunt clătite cu apă imediat după efectuarea operațiunii.

Acțiunea a demarat în Microraioanele XI și XII și va continua și în restul orașului, este lesne de înțeles că va fi etapizată, dat fiind volumul uriaș de muncă.

Vă amintim că administrația locală a finalizat, în urmă cu câteva zile, o altă operațiune amplă de combatere a COVID-19. Este vorba despre dezinfecția celor aproximativ 1.500 de scări de bloc prin pulberizare. De asemenea, în fiecare scară a fost montat câte un dispozitiv cu gel dezinfectant pentru igienizarea populației. Dincolo de aceste uriașe eforturi financiare și umane, trebuie amintit că există zone unde iresponsabilii au distrus sau au furat deja aceste dispozitive. Sperăm doar ca poliția să îi poată identifica, dacă mai este timp și de așa ceva în aceste cumplite zile.

Dezinfectarea a fost efectuată prin Direcția de Salubritate Târgoviște, operator autorizat pentru acest gen de activități.

***

Alte acțiuni pentru limitarea răspândirii covid-19 pe care le execută Primăria Târgoviște în această perioadă:

– Dezinfectare generală a mijloacelor de transport în comun (de cel puțin 2 ori/săptămână). De asemenea, la finalizarea traseului se va desfășura un program suplimentar de dezinfecţie a barelor de susţinere, a ușilor, scaunelor și a altor elemente de sprijin din autobuze și microbuze;

– Dezinfectare unități de învățământ: acțiune în derulare, cu precizarea că la redeschiderea cursurilor medicul școlar va realiza un triaj epidemiologic;

– Dezinfectare generală a spațiilor Primăriei, cu accent pe cele deschise publicului, la care se adaugă măsuri de dezinfectare curentă, cu caracter permanent;

– Distribuirea de măști și mănuși către personalul Primăriei care lucrează cu publicul;

– Contactarea persoanelor izolate la domiciliu, în vederea acordării măsurilor de sprijin, astfel încât să se evite orice situație în care persoanele respective să iasă din izolare;

La toate acestea se adaugă măsura diminuării programului de transport în comun cu aproximativ 40%.

Programul detaliat de transport poate fi consultat și în stațiile de traseu, precum și în cadrul aplicației Târgoviște City App. De precizat că toate spațiile administrației publice locale târgoviștene destinate lucrului cu publicul sunt dotate cu dozatoare cu substanțe dezinfectante pe bază de senzor.

Numerele de telefon puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița în această perioadă de pandemie sunt:

-0786 930.676

-0785 213.252

-0785 213.253

-0785 213.254

(sursa și foto: Târgoviște City App)