Diaspora: Prima victimă din Târgoviște răpusă de COVID-19. Elena era asistentă în Italia și a pierdut lupta cu boala

2025
(sursa foto: NephroCare)

Prima  victimă  a COVID-19 din rândul cadrelor medicale provenite din Dâmbovița este Elena Rodica Nițu, o târgovișteancă de 40 de ani răpusă de cumplita boală în Italia, unde lupta în linia întâi pentru viața pacienților din Peninsulă, teribil lovită  de pandemie.

Potrivit stiridiaspora, Elena Rodica Nițu era în Italia de 15 ani și lucra la Oglio Po, în secția de dializă a spitalului, unde se pare că a contactat și virusul.

Deși târgovișteanca a fost transferată la Milano după ce starea sa s-a înrăutățit, însă din păcate Elena a pierdut lupta cu boala.

Elena locuia singură în Italia și nu avea copii, însă colegii ei o plâng, cum își plânge Italia tot personalul medical căzut la datorie.

Potrivit sursei citate, părinții și fratele Elenei au rămas acasă și au luat legătura cu Ambasada României în Italia pentru a recupera trupul.

Şi colegii de la NephroCare şi cei de la Oglio Po au postat un mesaj de adio şi pe contul de facebook al clinicii de dializă: ”Colega noastră asistentă Elena Nițu Rodica, care a lucrat în departamentul de dializă al Spitalului Oglio Po (CR) luptă împotriva coronavirus de aproximativ o lună. Un exemplu de dăruire absolută pentru misiunea sa de a-și îngriji pacienții la dializă, pentru care și-a dat propria viață. Elena te vom purta veșnic în suflet și amintiri”.

(surse: Știri diaspora, NephroCare)