COVID-19: Pucioasa a depus o cerere de finanțare pentru dotarea ATI de la Spitalul Orășenesc

208

În toată criza generată de pandemia de COVID-19, autoritățile de la Pucioasa au mai găsit, din fericire, timpul să se ocupe și de proiectele de viitor, mobilizate de gândul că, nu-i așa, ”va exista viață și după COVID”, după cum declară primarul orașului, Constantin Ana.

Vineri, 10 aprilie, administrația a depus două cereri de finanțare prin programul CENTRAL EUROPEAN INIȚIATIVE (CEI) – Apel extraordinar pentru propuneri 2020, având ca obiect, potrivit lui Constantin Ana:

Proiectul numărul 1: Achiziția de echipamente medicale necesare Spitalului Orășenesc Pucioasa în tratarea pacienților infestați cu Covid 19. ”Prin acest proiect cu o valoare de 39.435 euro vom dota departamentul de Terapie Intensivă a orașului cu un ecograf performant, portabil, cu scanare rapidă tip Dopler Color, 6 monitoare de funcții vitale și 9 casete radiologice”  – explică edilul. Vă reamintim că spitalul de la Pucioasa este unitate suport pentru pacienții cu COVID-19, iar de când s-a aflat acest lucru se încearcă pe toate căile, cu toate forțele, dotarea instituției medicale cu tot ceea ce este necesar medicilor și pacienților în lupta cu teribilul virus.

Proiectul numărul 2: Soluții de învățare alternativă prin platforme informatice (e-learning), pentru unitățile de învățământ din Pucioasa! ”Prin acest proiect vom implementa un software de învățare electronică și vom achiziționa o parte din echipamentele hardware necesare, urmând ca apoi să continuăm la nivelul primăriei dotarea școlilor cu echipamentele necesare, pentru că și în acest caz valoarea eligibilă a proiectului are un maxim tot de 40.000 euro, sumă insuficientă pentru acoperirea întregului necesar de dotări” – a informat Constantin Ana.

De asemenea, tot pe 10 aprilie, în prima zi de la deschiderea celui de al doilea apel în cadrul Axei 3, prioritatea 3.1B, Axa dedicată Creșterii eficienței energetice a Clădirilor publice, a fost depus proiectul „Eficientizarea energetică a Grădiniței cu program prelungit Micul Prinț Pucioasa”, prin care, pe lângă creșterea eficienței energetice a clădirii, va fi modernizată întreaga instituție de învățământ, printr-o investiție cu o valoare de 5.888.484 lei!

Acesta este al 17-lea proiect depus pe POR de administrația orașului Pucioasa din 2016 până în prezent.

(sursa: Constantin Ana facebook)