COVID-19. Noaptea Învierii cu situații speciale. La Ciocănești, în Dâmbovița, amenzi de 13.000 lei pentru 7 persoane

176

Sâmbăta dinaintea Paștelui și Noaptea de Înviere nu au fost unele ușoare pentru forțele MAI în special în unele zone din țară, printre care și Dâmbovița.

Dacă în general românii au înțeles situația specială de anul acesta, iar Bisericile s-au conformat și au încercat să aline pe cât posibil faptul că nu s-a putut merge la slujbe, au existat și situații cu totul excepționale în unele zone.

Potrivit unui raport prezentat în urmă cu puțin timp de purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog, 26.000 de polițiști și polițiști local au acționat intergrat în baza planului de măsuri în Noaptea de Înviere.

De asemenea, au fost la datorie și au acordat o atenție deosebită prevenirii răspândirii infecțiilor cu COVID-19, 23.000 de jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și alți lucrători MAI.

Pentru îndeplinirea misiunilor, organizate în puncte fixe sau cu patrule mobile, au fost puse la dispoziție 9800 de mijloace de mobilitate.

Polițiștii au intervenit la 1846 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112, au aplicat 3384 de amenzi, din care 391 pentru încălcarea măsurilor privind starea de urgență.

Au fost întocmite 234 de dosare penale, dintre care 3 pentru zădărnicirea combaterii bolilor (toate 3 aplicate la Galați).

Purtătorul de cuvânt al MAI a prezentat câteva situații speciale și grave cu care s-au confruntat forțele de ordine.

* La Hunedoara, în cartierul Micro 7, în urma scandalului pe care l-a prezentat pe larg presa națională, izbucnit în urma aplicării sancțiunilor de către polițiști unei persoane aflate în stare de ebrietate, 9 persoane au fost ridicate și duse la audieri. În acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru ultraj, distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice.

* La Galați, în comuna Munteni, s-a constatat că, în mijlocul unei străzi și al unor anvelope care ardeau, mai multe persoane se manifestau zgomotos. Polițiștii au identificat 20 de persoane, sancționate cu câte 2000 de lei și au întocmit cele 3 dosare penale amintite mai sus.

* În Dâmbovița, ca urmare a semnalării unui eveniment pe o rețea de socializare, polițiștii s-au autosesizat și au intervenit cu rapiditate la Ciocanești, localitatea Vizurești. Aici, mai multe persoane consumau alcool și ascultau muzica pe stradă. 7 persoane au fost sancționate cu suma totală de 13000 lei reprezentând o amendă de 1000 lei și 6 sancțiuni în valoare de 2000 lei fiecare.