Târgoviște: Peste 25 milioane lei, fonduri europene, atrași de Universitatea Valahia

73

Marți, 19 mai, zi importantă la Universitatea „Valahia” din Târgoviște!

Liviu Mușat, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia și Laura-Monica Gorghiu, rectorul Universității „Valahia”, au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Extinderea și echiparea infrastructurii educaționale la Universitatea „Valahia” din Târgoviște”.

Prin acesta proiect, Universitatea „Valahia” își propune să crească relevanța învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele competitive.

Astfel, se dorește extinderea clădirii Institutului de Cercetare Științifică, Tehnologică și Multidisciplinară, măsură ce are rolul de a stimula implicarea studenților în activitățile practice și de cercetare.

Investițiile preconizate în cadrul aplicației vor genera spații moderne dotate cu echipamente de calitate ce vor asigura premisele unui proces educațional de calitate, vor crește atractivitatea universității și, totodată, a numărului de studenți.

Totodată, infrastructura educațională universitară din Târgoviște va fi adaptată atât la tendințele ce se manifestă la nivelul învățământului universitar, cât și la cerințele pieței muncii.

Proiectul beneficiază de finanțare nerambursabilă prin Regio (Programul Operațional Regional 2014-2020).

Contractul de finanțare are o perioadă de implementare de 60 de luni, începând cu 1 decembrie 2017 până la 1 noiembrie 2022, și un buget total de 29.779.064,20 lei. Din aceștia, peste 25 de milioane de lei constituie contribuția din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, aproximativ patru milioane de lei reprezintă alocarea bugetului de stat, cofinanțarea eligibilă a beneficiarului fiind de peste nouă mii de lei.

Alături de rectorul universității, au fost prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, conf. univ. dr. Călin Dinu Oros, managerul de proiect, Preot Vicar eparhial Ionuț Ghibanu și deputatul Corneliu Ștefan.