Târgoviște: Piațetă și bibliotecă în aer liber

394

Continuă lucrările de amenajare a noului parc din zona UM Gară, de lângă viitorul mall  de la Târgoviște.

Pe o suprafață de 16.481 mp, se construiește și se amenajează un parc public de agrement, investiție care, în afara amenajării unei suprafețe de peste 14.000 mp ca spațiu verde, presupune construirea unei piațete și a unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă, a unei zone de fitness, a unei biblioteci în aer liber, dar și amenajarea aleilor pietonale și a pistelor pentru biciclete.

”Spațiul verde cuprinde zone cu vegetație bogată și peluze ce vor putea fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori și arbuști din specii rășinoase și foioase și se vor amenaja zone cu flori. Va exista și un sistem automat de irigații. Iluminatul ambiental se va realiza cu stâlpi de iluminat și corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi și proiectoare”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan

Vor fi amplasate cișmele și toalete, parcul va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi, rastele și o stație de biciclete.

Valoarea investiției este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, iar sursa de finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, adică fonduri europene.

Vestea foarte bună pentru târgovișteni este că lucrările vor fi finalizate în această vară!

Totodată, edilul a informat că, în paralel, Consiliul Județean Dâmbovița a finalizat rețeaua de canalizare, execuția drumului de legătură dintre Bulevardul Regele Carol I și strada Petru Cercel și a demarat lucrările la sensul giratoriu de la intersecția noului drum cu Bulevardul Regele Carol I.

”Tot în zonă, în cadrul unei investiții aflate deja în faza de licitație, Primăria Târgoviște va asigura un acces facil dinspre bulevardul I.C. Brătianu, prin lărgirea străzii Neagoe Basarab, va crea o nouă arteră de acces în Aleea Trandafirilor dinspre cartierul CFR și vor fi realizate locuințe ANL”, a mai transmis primarul Târgoviștei.